Propunere in analiza: Obligativitatea purtarii mastilor in spatiile aglomerate din aer liber

27/07/2020

Propunere in analiza: Obligativitatea purtarii mastilor in spatiile aglomerate din aer liber

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/propunere-in-analiza-obligativitatea-purtarii-mastii-in-spatiile-aglomerate-din-aer-liber/

Premierul Ludovic Orban a precizat, vizavi de situatia de pe litoral, ca exista mai multe masuri in analiza. El a enumerat, printre altele, obligativitatea purtarii mastii si in spatii foarte aglomerate aflate in aer liber.

Continut educational:

“Exista mai multe masuri in analiza, limitarea programului pentru terase, cluburi, respectarea regulilor de distantare. Este foarte greu de identificat daca un grup de persoane reprezinta o familie sau nu si atunci am putea impune respectarea regulilor de distantare pentru toti cei care sunt pe plaja. De asemenea, am avut discutii cu mai multi prefecti, mai multi reprezentanti din comitetele judetene pentru situatii de urgenta, care ne-au spus ca sunt locuri chiar si in aer liber – de exemplu o piata sau o faleza – unde, din cauza aglomeratiei, exista risc de raspandire si discutam si posibilitatea de a impune obligativitatea purtarii mastii in astfel de spatii foarte aglomerate. Este in analiza, nu am luat inca nicio decizie, dar incercam sa luam masuri punctuale care sa reduca riscul de raspandire in posibile zone cu risc mare de raspandire”, a declarat premierul Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Grupul de Comunicare Strategica (GCS) a anuntat, luni, ca pe teritoriul Romaniei, pana in prezent au fost confirmate 45.902 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 25.794 de pacienti au fost declarati vindecati si 3.440 pacienti asimptomatici au fost externati la 10 zile dupa depistare.

Etichete: purtarea mastii, masca de protectie sanitara, preventie coronavirus, pandemie covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Identificarea leziunilor mamare

Webinar gratuit | Relevanta tratarii cailor aeriene mici pentru obtinerea controlului in astmul bronsic si in BPOC

Zonele cu cea mai ridicata incidenta a cazurilor de infectare cu virusul SAR-CoV-2

Inca 500 000 de doze vaccin gripal vor ajunge in cabinetele medicilor de familie

Webinar medical | Managementul bolilor respiratorii in perioada pandemiei COVID-19