Propunere: Extinderea retelei de asistare a pacientului cu infarct miocardic in Regiunea Centru

22/09/2014

Propunere: Extinderea retelei de asistare a pacientului cu infarct miocardic in Regiunea Centru

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/propunere-extinderea-retelei-de-asistare-a-pacientului-cu-infarct-miocardic-in-regiunea-centru/

variceDupa ce proiectul initial implementat in judetele Harghita si Mures a dus la o scadere considerabila a mortalitatii, acum, Dr. Benedek Imre, Seful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures, considera ca ar fi necesar extinderea retelei de asistare a pacientului cu infarct miocardic acut in toata Regiunea Centru.

”Noi, in urma cu 15 ani, am initiat un proiect-pilot pentru asistarea bolnavului cardiovascular, s-au adunat mii de date si zeci de mii de cazuri, fapt ce ne-a permis sa facem o comunicare. Cel mai prestigios ziar de cardiologie din SUA, American Heart Journal, a comentat intr-un editorial, spunand ca asa e bine cum facem noi. Acesta este un model pe care dorim sa il facem pe euroregiune. Am fost laudati pentru forma de asistare si pentru acest model si am considerat ca e bine sa le impartasim experienta noastra colegilor din euroregiune, Mures, Alba, Harghita, Brasov, Covasna si Sibiu si a solicitat sa ni se alature si Bistrita-Nasaud. Este un model recomandat, inclusiv de specialistii americani pentru a fi folosit’, a afirmat dr. Imre Benedek, potrivit Agerpres.

Acesta a mai afirmat ca dupa modelul Clinicii de Cardiologie din Targu Mures urmeaza sa fie elaborate o serie de protocoale, astfel incat bolnavii din cele sapte judete, care sufera un infarct miocardic, sa poata beneficia de interventii medicale precum cele din Occident.

”Dorim sa oferim acest model si un colectiv va intocmi ceea ce dorim: bolnavul roman sa aiba aceeasi sansa ca cei ai altor tari. Sa fie educat si sa fie constientizat ce inseamna durerea toracica”, a precizat printre altele, Seful  Clinicii de Cradiologie din Targu Mures.

Doctorul mai spune ca interventiile medicale in cazul infarctului miocardic in timp util ar duce si la reducerea efortului bugetar din sistemul de sanatate.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Solidaritatea Sanitara: 23% din munca unui medic dintr-un spital Covid este neplatita

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

ECDC: Sezonul gripal ar putea fi unul sever

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii