Propunere catre CE: Doza booster obligatorie pentru persoanele peste 60 de ani

24/11/2021
Propunere catre CE: Doza booster obligatorie pentru persoanele peste 60 de ani

Propunere catre CE: Doza booster obligatorie pentru persoanele peste 60 de ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/propunere-catre-ce-doza-booster-obligatorie/

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a propus oficial ca, la nivelul Uniunii Europene, persoanele cu varste de peste 60 de ani sa poata calatori pe baza certificatului verde numai daca au primit si doza booster de vaccin impotriva COVID-19, relateaza agentia EFE.

”Cred ca trebuie sa nu mai pierdem timpul si sa ii protejam pe cetatenii cei mai vulnerabili, mai ales ca s-a demonstrat ca a treia doza (de vaccin) este eficace pentru prevenirea efectelor grave ale COVID-19, inclusiv decesul, dar protejeaza de asemenea si impotriva infectiei simptomatice si ii tine pe cetatenii nostri sanatosi si departe de spitale”, argumenteaza premierul grec intr-o scrisoare adresata presedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Agerpres.

Guvernul de la Atena a decis deja ca in Grecia, in cazul persoanelor cu varsta de peste 60 de ani, certificatul de vaccinare va expira daca acestea nu se vaccineaza si cu doza booster la sapte luni dupa vaccinarea cu schema completa alcatuita din doua doze, sau o singura doza in cazul serului Johnson&Johnson.

Potrivit surselor citate, Comisia Europeana este de acord cu faptul ca ”eficacitatea vaccinurilor scade dupa un anumit timp” si va prezenta saptamana aceasta propuneri de coordonare a libertatii de circulatie pe baza certificatului COVID-19.

Includerea dozei booster in certificatul verde se va regasi si printre temele summitului european din perioada 16-17 decembrie.

Etichete: doza booster, certificat verde, conditii calatorie certificat verde

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: