Promisiuni de cresterea procentajului pentru medicii de familie

01/04/2019
Promisiuni de cresterea procentajului pentru medicii de familie

Promisiuni de cresterea procentajului pentru medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/promisiuni-de-cresterea-procentajului-pentru-medicii-de-familie/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca medicina de familie este foarte importanta pentru sistemul de sanatate si ca Guvernul va sustine cresterea procentajului alocat pentru medicii de familie printr-un imprumut de aproximativ 800 de milioane de euro pe care Ministerul Finantelor l-a negociat cu Banca Mondiala.

Demnitarul a dat si exemple de servicii pe care le pot presta medicii de familie si a adaugat ca aici este vorba de o schema de ajutor bazata pe indicatori de performanta.

De asemenea, si Eugen Teodorovici, ministrul de Finante spune ca odata cu acest imprumut se pot achizitiona servicii si echipamente ce pot sprijini munca medicilor de familie.

Cei doi ministri, respectiv ministrul Sanatatii, Sorina Pintea si ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, au fost prezenti la o dezbatere organizata in cadrul Conferintei de Medicina Familie ce s-a desfasurat saptamana trecuta, la Bucuresti.

Etichete: Sorina Pintea, Eugen Teodorovici, medici de familie, conferinta de medicina familiei

 

autor

Autor: Adriana Pavel

5 Comentarii

 1. Florina Comanici says:

  Aici e de vina angajatorul, medicul cu care lucrati. Ar trebui impus legal un salariu minim obligatoriu pentru asistentul medical, ca sa nu mai faca fiecare angajator cum il taie capul.

 2. beneficiar al sistemulul says:

  Un beneficiar al sistemulul si cotizant ( % bun din salariu)

  Daca vreti sa mergeti cu salarizarea in continuare n medicina de familie pe baza de indicatori de performanta este foarte bine. Dar gresiti foarte mult cand aruncati banii pe fereastra si nu introduceti indicatori la nivelul intregului sistem.
  Sunt in continuare medici rezidenti care fac garzi si nu sunt platiti( desi muncesc coc la cot cu medicul coordonator. SUNT IN CONTINUARE UMILITI REZIDENTII, NU LI SE DAU LOCURI LA TERMINAREA REZIDENTIATULUI SI DE ACEEA PLEACA IN CONTINUARE.

 3. mircea says:

  Guvernul va sustine cresterea procentajului alocat pentru medicii de familie printr-un imprumut de aproximativ 800 de milioane de euro /fals grosolan//ei vor acorda bani suplimentari pt. munca suplimentara~nu e vb. despre imbunatatirea finantarii.

  Eugen Teodorovici, ministrul de Finante spune ca odata cu acest imprumut se pot achizitiona servicii si echipamente ce pot sprijini munca medicilor de familie.//adica unii vor da noi TUNURI in numele nostru.

 4. Liliana Costescu says:

  Si grilă noastră de salarizare unde este,o astept de 20 de ani?Stăm la mila “patronului” cand ar fi fost corect sa fim platiti de buget pentru ca avem aceleași studii ca si colegii noștri bugetari.

 5. Liliana Costescu says:

  Si cu asistenții de med de familie cum ramane?Suntem umiliți sistemului,noi ce asigurăm medicina primară.Am un salariu de 1420 lei net cu o vechime în domeniu de 20 de ani și un grad de principal de 15 ani.Despre noi ce puteti spune?Nici femeie de servici nu ma pot numi cu salariul asta.Foarte rusinos si foarte umilitor din partea sistemului.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: