Proiectul privind legea salarizarii va fi retras

12/04/2016

Proiectul privind legea salarizarii va fi retras

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiectul-privind-legea-salarizarii-va-fi-retras/

buget sanatate 2012Proiectul de ordonanta de urgenta privind legea salarizarii personalului bugetar va fi retras de Ministerul Muncii.

“Ministrul Muncii a luat decizia retragerii acestui proiect de ordonanta de urgenta care nu ar face altceva decat sa accentueze starea de haos existenta din punct de vedere salarial in domeniul bugetar. Totodata, avem un avertisment foarte clar pentru cabinetul Ciolos pentru ca in regim de urgenta sa intruneasca Consiliul Tripartit pentru a discuta varianta care va inlocui acest proiect de ordonanta. Nu se poate porni de la premisa ca venim si oferim o suma de bani insuficienta pentru a oferi corectii din punct de vedere salarial in toate domeniile bugetare. Este o premisa total gresita”, a declarat Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei „Spiru Haret“, citat de Mediafax.

Acest lucru ar putea sa se soldeze chiar cu demisia ministrului Muncii, Ana Costea.

“Nu a anuntat, dar din atitudinea pe care a avut-o doamna ministru, sunt sigur ca maine va duce la acest lucru (n.r.demisia ministrului Muncii). Ne-a spus ca ii pare rau pentru ce s-a intamplat si ca nu a avut sustinerea necesara”, a declarat Leonard Barascu, CNSRL Fratia, tot  conform Mediafax.

“Am cedat nervos dupa ce am reusit sa introducem 1.335 de ocupatii intr-un tabel sintetic pentru a vedea discrepantele uriase la care ar duce acest sistem. “, a precizat si Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical, citata de aceeasi sursa.

Discutiile pe marginea acestui proiect au inceput marti, la ora 111,  la sediul Ministerului Muncii  intre organizatiile sindicale si mai multi ministrii din Guvernul Ciolos.

Conform proiectului, salariile medicilor din sistemul public ar fi cuprinse intre 2.832 si 3.526 de lei pentru medicii primari,  iar in cazul mediicilor stagiari, intre 1.479 si 1.842 de lei.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. CALATEAN says:

    medicii de familie RAMIN CU SALARII DE MIZERIE?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: