Proiectul privind certificatul digital COVID va ajunge, in cateva zile, in Parlament

08/12/2021
Proiectul privind certificatul digital COVID va ajunge, in cateva zile, in Parlament

Proiectul privind certificatul digital COVID va ajunge, in cateva zile, in Parlament

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiectul-privind-certificatul-digital-covid-va-ajunge-in-cateva-zile-in-parlament/

Proiectul privind certificatul digital COVID ar putea fi aprobat in luna decembrie, inainte de finalul acestui an, a transmis ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

“In scurt timp va fi gata, in cateva zile va fi inaintat Parlamentului. Deja avem un draft la care lucreaza colegi de la Institutul National de Sanatate Publica si colegi din Parlamentul Romaniei. Incercam sa venim cu un proiect de lege care sa necesite mai putine ajustari decat ar fi necesitat proiectul initial, care era extrem de limitat din punct de vedere al aplicabilitatii. (…) Speram sa il avem aprobat in aceasta luna”, a declarat Alexandru Rafila intr-o conferinta de presa.

Potrivit demnitarului, proiectul prevede utilizarea certificatului digital in contextul unei cresteri a incidentei.

“Noi am discutat si despre utilizarea certificatului electronic COVID, despre adoptarea unui act normativ care sa permita utilizarea acestui certificat electronic si am legat utilizarea lui de o crestere de trei saptamani consecutiva a incidentei sau a numarului de cazuri, multiplicat cu 1,5”, a mai precizat ministrul Sanatatii.

Etichete: certificat digital covid, certificat verde, alexandru rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: