Proiectul de lege prin care se majoreaza veniturile personalului de la CNAS, adoptat

14/11/2023
Proiectul de lege prin care se majoreaza veniturile personalului de la CNAS, adoptat

Proiectul de lege prin care se majoreaza veniturile personalului de la CNAS, adoptat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiectul-de-lege-prin-care-se-majoreaza-veniturile-personalului-de-la-cnas-adoptat/

Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege prin care se majoreaza veniturile personalului de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Deputatii au introdus mai multe amendamente in acest sens la Ordonanta Guvernului nr. 21/2023 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative cu impact in domeniul sanatatii.

Potrivit noilor prevederi, salariul si celelalte drepturi ale personalului CNAS si al caselor de asigurari se vor stabili ‘la nivelul maxim de salarizare aflat in plata aferent functiilor din cadrul aparatului de lucru al Guvernului’, relateaza Agerpres.

Deputatii au adoptat un amendament care prevede ca ‘asimilarea functiilor si salariilor (…), precum si stabilirea noului nivel de salarizare se realizeaza prin ordin al presedintelui CNAS, in limita bugetului aprobat prin Legea bugetului de stat’.

“Pentru functiile din cadrul CNAS si caselor de asigurari de sanatate care nu au corespondent in statele de functii ale aparatului de lucru al Guvernului (…), stabilirea salariilor de baza se face prin asimilarea acestora cu cel al altor functii existente la nivelul CNAS si al caselor de asigurari de sanatate pentru care s-a realizat asimilarea, pe baza unor criterii obligatorii aprobate prin ordinul prevazut”, mai prevede actul normativ.

Criteriile obligatorii care urmeaza a fi avute in vedere la aceasta asimilare sunt:

‘a) pentru functiile de conducere: studiile, gradul profesional, atributiile specifice, complexitatea activitatii, nivelul de coordonare; b) pentru functiile de executie: gradul sau treapta profesionala, gradatia, nivelul de studii si atributiile specifice’.

Conform altor amendamente adoptate, aceste criterii de asimilare sunt obligatorii, dar nu limitative, prin ordinul presedintelui CNAS putandu-se aproba si alte criterii de asimilare.

“Pentru functiile din cadrul CNAS si caselor de asigurari de sanatate care au corespondent in cadrul aparatului de lucru al Guvernului si pentru care (…) rezulta procente diferite de majorare salariala, stabilirea nivelului de salarizare se face prin acordarea, pentru toate functiile, a celui mai mare procent rezultat’, au mai stabilit deputatii, potrivit sursei citate.

Totodata acest procent de majorare se aplica si pentru functiile din cadrul CNAS si caselor de asigurari de sanatate care nu au corespondent in cadrul aparatului de lucru al Guvernului.

Sursa foto: Blocul National Sindical/FB

Etichete: venituri personal cnas, salarii angajati cnas, cnas

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: