Proiecte la Institutul ‘Matei Bals’: O clinica multifunctionala si un spital de 11 etaje

18/01/2022

Proiecte la Institutul ‘Matei Bals’: O clinica multifunctionala si un spital de 11 etaje

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiecte-la-institutul-matei-bals-o-clinica-multifunctionala-si-un-spital-de-11-etaje/

La Institutul ‘Matei Bals’, in urmatorii ani va fi construita si data in folosinta o clinica multifunctionala, iar un alt proiect avut in vedere de conducerea unitatii medicale vizeaza un spital de 11 etaje care sa cuprinda mai multe clinici.

“In ultima perioada, in Institutul ‘Matei Bals’ am gandit mai multe proiecte, unele de anvergura. In momentul de fata, este un proiect care isi va arata clar efectul: o clinica multifunctionala, care va presupune parter si trei etaje, unde vom avea terapie intensiva, anatomie patologica, laboratoare speciale, a carei constructie incepe cat de curand. Va avea un termen de finalizare intr-o perioada destul de scurta. Un lucru care deja se intampla. Totul este ca si rezolvat”, a precizat medicul Adrian Marinescu, directorul medical a Institutului ‘Matei Bals’ din Capitala, potrivit Agerpres.

Un alt proiect care ar putea fi realizat in viitorul apropiat este dedicat pacientilor cu boli infectioase si nu numai.

“Este vorba de o clinica multifunctionala, care va avea 11 etaje si care va trebui sa se refere nu numai la partea legata de bolile infectioase in sine, ci vom avea clinic de chirurgie in legatura cu bolile infectioase. Este un proiect care nu s-a facut niciodata in Romania si nu cred ca exista in sud-estul Europei. Va fi un spital in cadrul Institutului ‘Matei Bals’, care va cuprinde toate aceste clinici si care va rezolva cam tot ce inseamna patologie complicata de boli infectioase in Romania. Este pe hartie si urmeaza’, a mai precizat medicul potrivit sursei citate.

Atat prima cladire, cat si spitalul nou vor fi construite in incinta Institutului ‘Matei Bals’.

Etichete: institutul matei bals bucuresti, clinica matei bals, spital matei bals

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: