Proiecte in valoare de sute de milioane de euro pentru spitalele din Capitala

01/11/2022

Proiecte in valoare de sute de milioane de euro pentru spitalele din Capitala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiecte-in-valoare-de-sute-de-milioane-de-euro-pentru-spitalele-din-capitala/

Consiliul General al Capitalei a aprobat 35 de proiecte, in valoare totala de peste 490 de milioane de lei, care vizeaza dezvoltarea infrastructurii medicale ambulatorii, reducerea riscului de infectii nosocomiale sau realizarea unor statii de epurare.

Pentru 21 dintre aceste proiecte, in valoare totala de peste 415,8 milioane de lei, care se refera la reducerea riscului de infectii nosocomiale in spitale si dezvoltarea infrastructurii medicale ambulatorii, se va solicita finantare PNRR.

Proiectele privind statii de epurare pentru 14 spitale reprezinta o investitie de peste 75,2 milioane lei.

“Avem mai multe proiecte care vizeaza spitale si majoritatea dintre ele vor fi depuse pe PNRR: ambulatorii, investitii pentru rezolvarea problemei infectiilor nosocomiale si investitii in statii de epurare a catorva spitale”, a spus primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, in debutul sedintei CGMB, potrivit Agerpres.

Proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii medicale ambulatorii vizeaza: Spitalul Clinic de boli infectioase si tropicale “Dr. Victor Babes”, Spitalul Clinic “Dr. Ion Cantacuzino”, Spitalul Clinic, Spitalul Clinic Coltea, Spitalul Clinic Filantropia, Spitalul Clinic De Ortopedie, Traumatologie si TBC Osteoarticular “Foisor”, Spitalul Clinic de Copii “Dr Victor Gomoiu”, Spitalul Clinic “Nicolae Malaxa”, Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. dr. Alexandru Obregia”, Spitalul Clinic “Sfanta Maria”, Spitalul Clinic “Prof. dr. Theodor Burghele”.

Etichete: spitale capitala, ambulatorii capitala, spitale bucuresti, nicusor dan

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: