Proiect: Trecerea Spitalului Militar Central in subordinea ministrului Apararii Nationale

02/03/2023
Proiect: Trecerea Spitalului Militar Central in subordinea ministrului Apararii Nationale

Proiect: Trecerea Spitalului Militar Central in subordinea ministrului Apararii Nationale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-trecerea-spitalului-militar-central-in-subordinea-ministrului-apararii-nationale/

Peste 100 de deputati propun, intr-o initiativa legislativa depusa la Parlament, trecerea Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila” in subordinea nemijlocita a ministrului Apararii Nationale.

Proiectul, semnat de 107 deputati, modifica si completeaza in acest sens Legea nr.346/2006 privind organizarea si functionarea Ministerului Apararii Nationale.

“Actualul context militar de pe Flancul estic al Aliantei Nord-Atlantice implica o reconsiderare a importantei rolului pe care il au structurile din domeniul militar sanitar, prin prisma asigurarii refugiatilor proveniti din Ucraina la serviciile medicale. Misiunile cu grad ridicat de complexitate si risc, aflate intr-o continua transformare si diversificare, incredintate Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila”, ca spital cu rol strategic in acordarea asistentei medicale spitalicesti, in calitate si de spital universitar, de urgenta, regional de nivel ROL 4, din punct de vedere al standardelor NATO, impun prevederea acestuia in subordinea nemijlocita a Ministerului Apararii Nationale”, se arata in expunerea de motive a proiectului, potrivit Agerpres.

Initiatorii mentioneaza ca, in perioada noiembrie 2016 – mai 2020, Spitalul Militar Central a mai functionat in subordinea nemijlocita a ministrului Apararii, iar atunci acesta “s-a dezvoltat, atat din punct de vedere al cresterii calitatii actului medical reliefat in trendul ascendent al adresabilitatii, a modernizarii infrastructurii si de suport, cat si in ceea ce priveste activitatea de cercetare in domeniul medical”.

Proiectul va intra mai intai in dezbaterea Camerei Deputatilor, Senatul fiind for decizional.

Etichete: spitalul militar central, ministrului apararii nationale

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: