Proiect: Specialistii din sanatate vor trebui sa raporteze toate serviciile, sposorizarile si donatiile facute si primite

13/01/2015

MEDICI+BANIProfesionistii din sistemul medical vor trebui sa raporteze in trimestrul intai al anului viitor serviciile, sponsorizarile si donatiile primite, potrivit unui proiect de ordin de ministru dezbatut marti, 13 ianuarie 2015, la sediul Ministerului Sanatatii.

“Proiectul reglementeaza in premiera piata publicitatii medicamentului. Reglementeaza pentru prima data publicitatea destinata cadrelor medicale. Este un control mai bun a ceea ce se intampla cu banii din sistem. Publicitatea pentru orice medicament, indiferent sub ce forma, trebuie sa respecte standardele si sa nu includa nimic care ar putea fi ofensator sau inselator pentru utilizator. Vom sti exact unde se duc aceste sume”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Alin Tucmeanu, citat de Agerpres.

Presedintele Agentiei Nationale a Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale, Marius Savu, a declarat, de asemenea, ca este pentru prima data cand se “transparentizeaza” tot ceea ce inseamna cheltuieli facute cu profesionistii din sanatate de catre producatori si distribuitori de medicamente.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

14 decese din cauza gripei/ Pintea: Rata de vaccinare este foarte mica

Comunicat cu privire la proiectul de Ordonanta pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul sanatatii propus de ANMCS

Specialistii au anuntat debutul sezonului gripal

31 de cazuri de gripa in judetul Olt/ DSP a cerut inca 5000 de doze de vaccin antigripal

DSP Tulcea solicita suplimentarea dozelor de vaccin antigripal