Proiect privind statutului Colegiului Dieteticienilor

08/08/2019

Proiect privind statutului Colegiului Dieteticienilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-privind-statutului-colegiului-dieteticienilor/

Un proiect de ordin pentru aprobarea statutului Colegiului Dieteticienilor din Romania specifica faptul ca persoanele care detin un titlu oficial de calificare in nutritie si dietetica prevazut de lege au obligatia sa se inscrie in Colegiul Dieteticienilor din Romania pentru a putea exercita profesia de dietetician.

Potrivit initiativei legislative, calitatea de membru al Colegiului Dieteticienilor se dobandeste la cerere si este dovedita prin autorizatia de libera practica, care se elibereaza la inscrierea in organizatia profesionala.

Pentru a exercita profesia de dietetician cu libera practica, o persoana trebuie sa devina membru al Colegiului Dieteticienilor prin obtinerea autorizatiei de libera practica in cel mult 5 ani de la absolvirea studiilor de licenta.

De asemenea, autorizatia de libera practica se elibereaza si se reinnoieste obligatoriu de catre Colegiul Dieteticienilor la un interval de 5 ani.

Continut educational:

Calitatea de membru inceteaza la cererea titularului, prin renuntare scrisa, cu 15 zile inainte de data incetarii; prin retragerea calitatii de membru, ca urmare a interzicerii exercitarii profesiei, fie printr-o hotarare definitiva de catre instanta judecatoreasca, fie ca sanctiune disciplinara, in conditiile prevazute de prezentul statut precum si de Codul deontologic al dieteticianului; ca urmare a savarsirii unor abuzuri prin care au fost incalcate drepturi si libertati fundamentale ale omului, stabilite prin hotarare judecatoreasca definitiva, care prevede, in mod expres, interdictia de exercitare a profesiei; de drept, prin deces sau pierderea capacitatii depline de exercitiu.

Conform proiectului pus in dezbatere de Minsterul Sanatatii in Transparenta Decizionala, sediul Colegiului Dieteticienilor din Romania este in Targu Mures.

Etichete: dietetician, colegiul dieteticienilor, nutritionist, nutritie si dietetica

1 Comentarii

  1. Iulian says:

    Daca am o facultate in Biologie si un master in nutritie as putea sa lucrez ca Nutritionis? de ce da siu de ce nu Multumesc!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Protocoale terapeutice noi introduse de Ministerul Sanatatii

Examenul de admitere in Rezidentiat, duminica, 8 decembrie

Costache: Taxa clawback a taxat fara discernamant toate tipurile de medicamente

Paun: Rezistenta antimicrobiana reprezinta o deficienta majora in sistemul sanitar romanesc

Ministrul Sanatatii: Trebuie sa iesim din zodia spagii