Proiect privind completarea categoriei tulburarilor de spectru autist (TSA)

13/01/2020

Proiect privind completarea categoriei tulburarilor de spectru autist (TSA)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-privind-completarea-categoriei-tulburarilor-de-spectru-autist-tsa/

Potrivit unui proiect de ordin aflat in Transparenta Decizionala, Ministerul Sanatatii include in categoria “tulburarilor de spectru autist” (TSA) si alte diagnostice precum: autism infantil, sindrom Aspenger, autism atipic si tulburare pervaziva de dezvoltare sau PDD-NOS (Persasive Developmental Disorder Not Otherwise Specified).

Proiectul de ordin urmeaza sa modifice anexa la Normele Metodologice de aplicare a Legii nr. 151/2010 privind serviciile specializate integrate de sanatate, educatie si sociale adresate persoanelor cu tulburari din spectrul autist si cu tulburari de sanatate mintala asociate.

Continut educational:

“Conform prevederilor acestei legi toate persoanele diagnosticate cu tulburari din spectrul autist si cu tulburari de sanatate mintala asociate au acces liber la serviciile specializate integrate de sanatate, educatie si sociale, respectiv: depistare activa precoce, diagnostic clinic psihiatric si evaluare clinica psihologica, tratament psihofarmacologic, interventii specializate precoce, psihoterapie cognitiv-comportamentala, consiliere psihologica a parintilor si a familiei, precum si servicii educationale”, se precizeaza in referatul de aprobare al proiectului.

Unul dintre motivele acestei modificarii este necesitatea punerii in concordanta a prevederilor legislatiei in vigoare cu clasificarile actuale ale tulburarilor psihice prevazute in Manualul de Diagnostic si Clasificare Statistica a Tulburarilor Mintale, DSM 5, 2016.

Etichete: tulburare de spectru autist, TSA, autismproiect ministerul sanatatii

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Acces restrictionat la Spitalul de Boli Infectioase Constanta din cauza gripei

Companie pharma amendata cu 13 milioane de euro pentru ca a intarziat accesul bolnavilor de cancer la citostatice mai ieftine

Dr. Streinu-Cercel: Nu mai umblati dupa teste de gripa pentru ca le faceti degeaba

Dr. Rafila, despre coronavirusul din China: Riscul exista, nu poate fi exclus

Conditii pentru inlocuirea Cardului European de Asigurari Sociale de Sanatate