Proiect privind completarea categoriei tulburarilor de spectru autist (TSA)

13/01/2020

Proiect privind completarea categoriei tulburarilor de spectru autist (TSA)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-privind-completarea-categoriei-tulburarilor-de-spectru-autist-tsa/

Potrivit unui proiect de ordin aflat in Transparenta Decizionala, Ministerul Sanatatii include in categoria “tulburarilor de spectru autist” (TSA) si alte diagnostice precum: autism infantil, sindrom Aspenger, autism atipic si tulburare pervaziva de dezvoltare sau PDD-NOS (Persasive Developmental Disorder Not Otherwise Specified).

Proiectul de ordin urmeaza sa modifice anexa la Normele Metodologice de aplicare a Legii nr. 151/2010 privind serviciile specializate integrate de sanatate, educatie si sociale adresate persoanelor cu tulburari din spectrul autist si cu tulburari de sanatate mintala asociate.

Continut educational:

“Conform prevederilor acestei legi toate persoanele diagnosticate cu tulburari din spectrul autist si cu tulburari de sanatate mintala asociate au acces liber la serviciile specializate integrate de sanatate, educatie si sociale, respectiv: depistare activa precoce, diagnostic clinic psihiatric si evaluare clinica psihologica, tratament psihofarmacologic, interventii specializate precoce, psihoterapie cognitiv-comportamentala, consiliere psihologica a parintilor si a familiei, precum si servicii educationale”, se precizeaza in referatul de aprobare al proiectului.

Unul dintre motivele acestei modificarii este necesitatea punerii in concordanta a prevederilor legislatiei in vigoare cu clasificarile actuale ale tulburarilor psihice prevazute in Manualul de Diagnostic si Clasificare Statistica a Tulburarilor Mintale, DSM 5, 2016.

Etichete: tulburare de spectru autist, TSA, autismproiect ministerul sanatatii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Webinar medical gratuit | Acidul alfa lipoic – tratament antioxidant in patologii multiple

Prima embolizare a unui anevrism cerebral cu stent deviator de flux, aplicata in sistemul medico-militar

Ministrul Tataru, despre acuzatiile de nepotism care i se aduc: Un semn ca am iesit din pandemie

Al doilea val de Covid-19 poate fi evitat, cred oficialii OMS

Mii de aradeni vor fi testati pentru Covid-19 in cadrul unei cercetari internationale