Proiect privind completarea categoriei tulburarilor de spectru autist (TSA)

13/01/2020

Proiect privind completarea categoriei tulburarilor de spectru autist (TSA)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-privind-completarea-categoriei-tulburarilor-de-spectru-autist-tsa/

Potrivit unui proiect de ordin aflat in Transparenta Decizionala, Ministerul Sanatatii include in categoria “tulburarilor de spectru autist” (TSA) si alte diagnostice precum: autism infantil, sindrom Aspenger, autism atipic si tulburare pervaziva de dezvoltare sau PDD-NOS (Persasive Developmental Disorder Not Otherwise Specified).

Proiectul de ordin urmeaza sa modifice anexa la Normele Metodologice de aplicare a Legii nr. 151/2010 privind serviciile specializate integrate de sanatate, educatie si sociale adresate persoanelor cu tulburari din spectrul autist si cu tulburari de sanatate mintala asociate.

Continut educational:

“Conform prevederilor acestei legi toate persoanele diagnosticate cu tulburari din spectrul autist si cu tulburari de sanatate mintala asociate au acces liber la serviciile specializate integrate de sanatate, educatie si sociale, respectiv: depistare activa precoce, diagnostic clinic psihiatric si evaluare clinica psihologica, tratament psihofarmacologic, interventii specializate precoce, psihoterapie cognitiv-comportamentala, consiliere psihologica a parintilor si a familiei, precum si servicii educationale”, se precizeaza in referatul de aprobare al proiectului.

Unul dintre motivele acestei modificarii este necesitatea punerii in concordanta a prevederilor legislatiei in vigoare cu clasificarile actuale ale tulburarilor psihice prevazute in Manualul de Diagnostic si Clasificare Statistica a Tulburarilor Mintale, DSM 5, 2016.

Etichete: tulburare de spectru autist, TSA, autismproiect ministerul sanatatii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Din 1 octombrie cardul de sanatate redevine obligatoriu, cu exceptia consultatiilor la distanta

Covid-19 face tot mai multe victime in randul cadrelor medicale | O alta asistenta si-a gasit sfarsitul

China vrea sa produca anual peste 600 de milioane de doze de vaccin anti-Covid

Proiect privind prelungirea suplimentarii numarului de posturi la DSP si Ambulanta

Medicii de familie: Siguranta pacientilor trebuie sa fie mai presus de un sistem informatic nefunctional