Proiect privind asistenta medicala mobila pentru pacientii din zonele defavorizate

02/06/2021
Proiect privind asistenta medicala mobila pentru pacientii din zonele defavorizate

Proiect privind asistenta medicala mobila pentru pacientii din zonele defavorizate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-privind-asistenta-medicala-mobila-pentru-pacientii-din-zonele-defavorizate/

Deputatul Tudor Pop va depune la Parlament proiectul legii asistentei medicale mobile, initiativa ce care va permite organizarea de caravane pentru pacientii din zonele defavorizate, aceste servicii urmand sa fie decontate in unitatea sanitara.

“Sambata, la Negreni, 95 de persoane au beneficiat de analize si consult de specialitate. O parte dintre ei sunt oameni in varsta, sunt, daca vreti, bunicii nostri care ajung mai rar sau chiar deloc la un medic. Aceasta caravana se intampla datorita unor medici tineri, medici rezidenti, care an de an se duc in aceste caravane in mediul rural. Aceste actiuni se intampla pe baza de voluntariat. Satul romanesc se confrunta cu o mare criza de personal medical si cu o criza de acces la servicii medicale, la servicii de preventie si la servicii de educatie in sanatate, iar asta aduce cu sine o gramada de probleme si tragedii. Avem nevoie de o lege care sa finanteze si sa faciliteze genul acesta de interventii, pentru ca nu putem salva o tara intreaga doar pe baza de voluntariat si de fonduri private. In ultimele luni am lucrat (…) la o initiativa legislativa ce reglementeaza si imbunatateste accesul la acest tip de servicii medicale mobile pentru pacientii din zone defavorizate. Se numeste legea asistentei medicale mobile. Este un proiect complementar medicinei de familie si asistentei medicale comunitare”, a spus declarat deputatu citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, si presedintele Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate, Vlad Berbecar, a afirmat ca prin aceasta initiativa legislativa se creeaza cadrul legal pentru a se desfasura caravanele medicale care pot oferi servicii in mediul rural.

Etichete: asistenta medicala mobila, caravana asistenta medicala, servicii medicale zone rurale

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: