Proiect cu fonduri europene pentru formarea profesionala a 667 de medici

22/09/2017

Proiect cu fonduri europene pentru formarea profesionala a 667 de medici

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-pentru-formarea-profesionala-a-667-de-medici/

Un proiect cu finantare europeana in valoare de 1.876.000 euro, pentru formarea profesionala a 667 de medici, depus de DSP Teleorman, in parteneriat cu DSP Alba si DSP Bihor, a fost declarat castigator.

DSP Alba, Teleorman si Bihor au devenit singurele DSP-uri din tara care au castigat un proiect pe acest apel, scrie alba24.ro.

Proiectul a fost depus pe Programul Operational Capital Uman /91/4/8/ – Imbunatatirea nivelului de competente al profesionistilor din sectorul medical si a fost admis de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fonduri Europene.

Potrivit sursei mentionate, la acest proiect, DSP Alba, DSP Bihor si Fundatia Romanian Angels Apeal au fost parteneri, iar DSP Teleorman, solicitantul proiectului.

Obiectivul general al proiectului propus spre finantare este imbunatatirea nivelului de competente pentru 667 specialisti implicati in furnizarea de servicii medicale in cadrul a 3 programe nationale: Sanatate Mintala, Sanatatea femeii si copilului, Boli netransmisibile majore – Subprogramul Boli cardiovasculare, participarea acestora la cursuri de formare, la schimburi de experienta/stagii de lucru si participarea la evenimente stiintifice (workshop-uri, conferinte). Medicii care vor beneficia de imbunatatirea compententelor sunt de pe tot teritoriul Romaniei. Bugetul proiectului este de 1.876.000 euro, mai transmite alba24.ro.

Durata de implementare a proiectului este de 36 luni. Pe langa cursuri, vor fi organizate si workshop-uri tematice, iar personalul medical din DSP-uri va beneficia de schimburi de experienta in afara tarii.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Stan Gabriel says:

    Felicitări. Doresc sa primesc mail cu noutati

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Incepe vaccinarea cu doza a treia pentru populatia generala

Senatul a votat OUG privind utilizarea certificatului verde Covid

Normele de aplicare a OUG privind concediile si indemnizatiile

CMR: Romania este pe punctul de a fi colorata din nou in rosu

Ministerul Sanatatii: Acord pentru achizitia a 2000 de flacoane de Tocilizumab