Proiect pentru copii: Vouchere pentru control oftalmologic si plata ochelarilor de vedere

27/06/2022

Proiect pentru copii: Vouchere pentru control oftalmologic si plata ochelarilor de vedere

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-pentru-copii-vouchere-pentru-control-oftalmologic-si-plata-ochelarilor-de-vedere/

Intr-un proiect depus la Parlament, mai multi alesi propun acordarea de vouchere pentru copiii din invatamantul primar pentru control oftalmologic si plata ochelarilor de vedere.

Proiectul reglementeaza cadrul de acordare, in beneficiul elevilor din invatamantul primar, a bonurilor de valoare pentru control oftalmologie si achizitionare ochelari de vedere, in conditiile si cu exceptiile prevazute de Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, relateaza Agerpres.

Potrivit proiectului, “statul finanteaza, prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), de la Bugetul asigurarilor sociale de stat, contravaloarea voucherelor pentru control oftalmologie pentru elevii din invatamantul primar, printr-un tichet in valoare de 0,4 ISR, anual/copil”.

“Tichetul are scop exclusiv pentru efectuarea controlului oftalmologic si achizitionarea de ochelari de vedere pe baza de reteta, este netransferabil altor beneficiari, iar scolile sunt cele care deconteaza serviciul. Parintele/reprezentantul legal opteaza pentru acest tichet, in scris, individual pentru fiecare copil, la sfarsitul fiecarui an scolar sau la momentul inscrierii copilului la scoala. Valoarea tichetului va fi actualizata si indexata anual, prin hotarare a Guvernului, cu rata inflatiei. Bonurile de valoare se acorda elevilor, care au calitate de asigurat conform legii, prin decontarea sumelor aferente din Bugetul asigurarilor sociale de stat”, prevede proiectul, conform sursei citate.

In vederea asigurarii bugetului necesar bonurilor de valoare, vor fi accesate si surse de finantare externe, fara a se limita la programe europene de finantare nerambursabila.

De asemenea, proiectul mai prevede ca bonurile vor fi utilizate de titulari pentru achizitii de la orice operator economic de bunuri sau servicii din domeniusi au o valabilitate de 12 luni. Proiectul va intra in dezbatere in Senat, iar apoi in Camera Deputatilor.

Etichete: control oftalmologic copii, ochelari copii, vouchere ochelari copii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: