Proiect pentru 10 protocoale terapeutice noi

29/10/2019

Proiect pentru 10 protocoale terapeutice noi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-pentru-10-protocoale-terapeutice-noi/

Ministerul Sanatatii propune, intr-un proiect de ordin postat in sectiunea de Transparenta Decizionala, introducerea a 10 noi protocoale terapeutice, dar si si modificarea altora aflate in vigoare.

Protocoalele au fost elaborate de comisiile de specialitate ale Ministerului Sanatatii, in urma unor decizii ale Agentiei Nationale a Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale din Romania si fac referire la ixazomib, rituximab, midostaurin, avelumab, trifluridin-tipiracil, ceritinib, liraglutid, insulina Degludec, siltuximab, migalastat.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Boala Renala Diabetica

Potrivit aceluiasi Proiect de Ordin, Ministerul Sanatatii doreste, printre altele si actualizarea protocoalelor terapeutice pentru boala cronica inflamatorie intestinala, artropatia psoriazica sau poliartrita reumatoida.

Totodata, din motive se siguranta a medicamentelului se abroga si un protocol terapeutic privind prescrierea medicamentelor aferente denumirilor comune internationale prevazute in Lista cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate. (Vezi proiectul aici).

Etichete: protocoale terapeutice, protocoale noi, protocoale ministerul sanatatii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

156.000 de locuri noi la vaccinarea cu vaccin Pfizer/BioNTech, incepand cu 1 martie

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani