Proiect | Normele privind modul de completare a formularului de prescriptie electronica

28/08/2023
Proiect | Normele privind modul de completare a formularului de prescriptie electronica

Proiect | Normele privind modul de completare a formularului de prescriptie electronica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-normele-privind-modul-de-completare-a-formularului-de-prescriptie-electronica/

CNAS a postat in transparenta decizionala un proiect de ordin pentru modificarea si completarea ordinului ministrului sanatatii si al presedintelui CNAS nr. 674/252/ 2012 privind aprobarea formularului de prescriptie medicala electronica pentru medicamente cu si fara contributie personala in tratamentul ambulatoriu si a Normelor metodologice privind utilizarea si modul de completare a formularului de prescriptie medicala electronica pentru medicamente cu si fara contributie personala in tratamentul ambulatoriu, insotit de referatul de aprobare.

Potrivit referatului de aprobare, incepand cu data de 1 septembrie 2023 in Anexa Listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, a fost inclusa o noua sublista – sublista E- DCI-uri corespunzatoare medicamentelor imunologice folosite pentru producerea imunitatii active (sau folosite pentru prevenirea unor boli transmisibile), de care beneficiaza unele segmente populationale in tratamentul ambulatoriu, cu 2 subsectiuni:

– E1- DCI-uri corespunzatoare medicamentelor imunologice folosite pentru producerea imunitatii active (sau folosite pentru prevenirea unor boli transmisibile), de care beneficiaza unele segmente populationale in tratamentul ambulatoriu in regim de compensare 50% din pretul de referinta.

– E2- DCI-uri corespunzatoare medicamentelor imunologice folosite pentru producerea imunitatii active (sau folosite pentru prevenirea unor boli transmisibile), de care beneficiaza unele segmente populationale* in tratamentul ambulatoriu in regim de compensare 100% din pretul de referinta.

Modificarea si completarea anexei nr. 2:

capitolul I pct. 5. Pe acelasi formular de prescriptie medicala electronica pot fi
cuprinse denumiri comune internationale, denumite in continuare DCI, din toate sublistele, conform Hotararii Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in cadrul programelor nationale de sanatate, cu modificarile si completarile ulterioare, cu exceptia situatiilor prevazute distinct la punctul 6, prin includerea sublistei E

capitolul I pct. 6, prin introducerea obligativitatii utilizarii unor prescriptii medicale distincte pentru fiecare sectiune a sublistei E, dat fiind segmentele populationale diferite beneficiare de medicamente imunologice si procentele diferite de compensare ale fiecarei sectiuni:

“ 6.10. Medicamente corespunzatoare DCI-urilor prevazute in sectiunea E1 a sublistei E;
– 6.11. Medicamente corespunzatoare DCI-urilor prevazute in sectiunea E2 a sublistei E. Pe acelasi formular de prescriptie medicala electronica pot fi prescrise unul sau mai multe medicamente din aceasta sectiune

Proiectul de Ordin poate fi vazut AICI

Etichete: prescriptie electronica, DCI-uri, CNAS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: