Proiect MS: Vaccinare antigripala in farmaciile comunitare

29/09/2022

Proiect MS: Vaccinare antigripala in farmaciile comunitare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-ms-vaccinare-antigripala-in-farmaciile-comunitare/

In vederea cresterii accesibilitatii la servicii de vaccinare, a acoperirii vaccinale in cazul vaccinului gripal si pentru asigurarea accesului populatiei cat mai larg, la servicii de vaccinare pentru prevenirea gripei sezoniere, este necesara ca aceasta activitate de vaccinare antigripala, sa se deruleze si la nivelul farmaciilor comunitare, se precizezaa intr-un proiect al Ministerului Sanatatii, postat in Transparenta Decizionala.

„Pentru aplicarea prevederilor art. 2 pct. 1 lit g din Legea farmaciei nr.266/2008 republicata cu modificarile si completarile ulterioare, este necesar intocmirea unui ordin de ministru, care sa defineasca conditiile tehnice care trebuie indeplinite in ceea ce priveste organizarea si dotarea spatiului necesar in cadrul farmaciilor comunitare, obiectivele pregatirii prealabile de care trebuie sa beneficieze farmacistii pentru a putea fi atestati sa administreze vaccinuri, categoriile de persoane eligibile pentru a fi vaccinate impotriva gripei sezoniere intr-o farmacie comunitara si ghidul de buna practica a activitatii de vaccinare impotriva gripei sezoniere la nivelul farmaciilor comunitare.”, scrie in referatul de aporbare al proiectului.

La acest ordin se va defini si GHIDUL de buna practica pentru actul de vaccinare in farmacia comunitara care va cuprinde cele mai bune practici pentru efectuarea serviciului de vaccinare antigripala in farmaciile comunitare din Romania, notiunile generale despre gripa sezoniera necesare comunicarii cat mai eficiente catre publicul larg si beneficiarii vaccinarii antigripale, parte a serviciului de vaccinare de catre farmacist si etapele care trebuie obligatoriu parcurse, in cadrul procesului de catre farmacistii acreditati sa vaccineze, mai scrie in document.

Autorizarea farmaciilor pentru a desfasura activitatea de vaccinare prevazuta la art.1 se face de catre Ministerul Sanatatii, prin Directia Farmaceutica si a Dispozitivelor Medicale, in baza unor documente.

Vezi Proiectul de Ordon, AICI.

ANEXA NR 1 Ghidul de Vaccinare, AICI.

 

Etichete: vaccinarea antigripala, vaccinarea in farmacii, vaccinare impotriva gripei

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: