Proiect MS: Trei vaccinuri noi pe lista celor achizitionate prin programele nationale de sanatate

27/11/2019
Proiect MS: Trei vaccinuri noi pe lista celor achizitionate prin programele nationale de sanatate

Proiect MS: Trei vaccinuri noi pe lista celor achizitionate prin programele nationale de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-ms-trei-vaccinuri-noi-pe-lista-celor-achizitionate-prin-programele-nationale-de-sanatate/

Potrivit unui proiect al Ministerului Sanatatii, se adauga inca trei vaccinuri noi pe lista celor achizitionate prin programele nationale de sanatate.

Conform intiativei legislative, acestea ar urma sa intre si pe lista celor scutite de taxa clawback.
Modificarile sunt este incluse intr-un proiect de ordin elaborat de minister, care completeaza ordinul ministrului Sanatatii nr. 607/2019, postat in sectiunea Transparenta Decizionala de pe site-ul MS.

Cele trei vaccinuri

Cele trei vaccinuri care fac obiectul proiectului MS sunt: Influvac Tetra – suspensie injectabila in seinga preumpluta, vaccin gripal inactivat, Vaxigrip Tetra – suspensie injectabila in seringa preumpluta, vaccin gripal inactivat si Gardasil 9 – suspensie injectabila in seringa preumpluta, vaccin papillomavirus.

In data de 15 noiembrie, Ministerul Sanatatii a anuntat ca a finalizat licitatia pentru achizitia dozelor de vaccin antiHPV, iar acordul cadru incheiat cu furnizorul pentru o perioada de 4 ani prevede ca numarul dozelor de vaccin sa poata fi suplimentat pana la 2 100 000, in functie de cerere si derularea campaniei de vaccinare.

Potrivit institutiei, vaccinarea gratuita antiHPV se va face incepand din luna ianuarie 2020 in cabinetele medicilor de familie la fete cu varsta cuprinsa intre 11 si 14 ani care au solicitat in anii 2017 si 2018 vaccinarea la medicii de familie, inclusiv cele care au trecut de aceasta varsta daca au solicitat.

Etichete: vaccinuri noi, vaccinuri gratuite, programele nationala de sanatate, vaccin gripal, vaccin anti-HPV

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: