Proiect Ministerul Sanatatii: Pana la 18 ani, copiii vor merge anual la medic pentru consultatii preventive

27/05/2014

Proiect Ministerul Sanatatii: Pana la 18 ani, copiii vor merge anual la medic pentru consultatii preventive

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-ministerul-sanatatii-pana-la-18-ani-copiii-vor-merge-anual-la-medic-pentru-consultatii-preventive/

alimentatia-in-primii-aniConform unui proiect al ministerului Sanatatii si al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), copiii vor beneficia de consultatii preventive la medic pentru depistarea anumitor tulburari de crestere si dezvoltare, conform mediafax.ro. Aceste consultatii vor fi stabilitate in functie de varsta si sexul copilului.

Pana la 18 ani, copiii vor merge anual la medic

Conform proiectului ministerului Sanatatii, in consultatiile preventive se va urmari dezvoltarea copiilor si regimul alimentar pe care il urmeaza.

Asfel, consultatiile vor fi realizate la externarea din maternitate si la o luna la domiciliul copilului. Consultatiile vor continua la doua, patru, sase, noua, 12, 15, 18 si 24 de luni.

Dupa aceasta varsta, copilul va beneficia de consultatii preventive odata pe an pana la 18 ani.

Ce vor urmari medicii in consultatiile preventive pana la cinci ani

In cadrul acestor consultatii, medicii vor pune accentul pe practicile nutritionale in familie, vor recomanda parintilor regimul alimentar sanatos pentru dezvoltarea corecta a copilului.

Vor fi realizate, de asemenea, evaluare si consiliere pentru activitatea fizica, pentru dezvoltarea neuro-psiho-emotionala, identificarea eventualelor deficiente psiho-motorii ale copilului dar si evaluarea dentitiei si igienei orale.

Pana la 11 ani, se va urmari si riscul de obezitate

Consultatiile preventive pentru copiii de la sase la 11 ani vor cuprinde screeningul obezitatii dar si evaluarea dezvoltarii pubertare.

Pana la 17 ani, se vor identifica riscurile pentru bolile cu transmitere sexuala

Copiii intre 12 si 17 ani vor beneficia de consiliere si screening pentru depistarea eventualelor infectii cu transmitere sexuala, de informatii despre vaccinarea anti-HPV, despre nutritia sanatoasa, despre riscurile fumatului, alcoolului, consumului de drogurilor. Li se va oferi si consiliere pentru planificare familiala adolescentilor care si-au inceput viata sexuala.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: