Proiect: Informatizarea tuturor cabinetelor medicale scolare din Bucuresti

Cabinetele medicale din scolile din Capitala vor fi informatizate, potrivit reprezentantei Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB).

Continut educational:

“Avem un proiect care va fi pilot in Romania si sunt sigura ca va deveni un model de bune practici – vom informatiza toate cabinetele scolare din scolile bucurestene. Fiecare cabinet scolar va avea calculator, imprimanta, iar programul informatic va permite centralizarea situatiei medicale a tuturor copiilor. Parintii vor fi instiintati prin sms sau mail daca copilul lor s-a prezentat la doctor, pentru care motiv, ce recomandari a primit si, de asemenea, parintii vor fi notificati prin aceleasi metode de care spuneam despre campaniile pe care le realizam, despre ce cursuri de educatie pentru sanatate primesc, in asa fel incat ei sa poata verifica cunostintele primite de copii, sa ii controleze si in felul acesta daca noi vom insista an de an copiii vor deprinde obiceiuri sanatoase: sa se spele pe dinti, sa se spele pe maini, sa se duca la doctor daca observa ceva in neregula”, a declarat directorul medical al ASSMB intr-o conferinta de presa.

De altfel, se doreste ca anul viitor, in luna aprilie, sa fie demarat acest proiect.

Autor: FormareMedicala.ro

3 Comentarii

  1. Maria says:

    Trebuie sa fie un program care sa remunereze doctorii pe manoperele efectuate in mod real la copii,doar asa vor fi tratati cu adevarat copiii,in rest sunt numai vorbe si salarii cum nu-si permit doctorii particulari !!!

  2. ludwig says:

    …bani cheltuiti pe prostii …

  3. Maria says:

    Cu acest proiect trebuia inceput inainte de majorarile salariilor bugetare,care nu se regasesc in munca depusa…apropo in calculator intra si tratamentele protetice efectuate adultilor ,in cabinetele scolare??!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Dancila: Unitatile sanitare din ambulatoriu aflate in proces de acreditare vor putea furniza servicii medicale in 2019

Ministerul Sanatatii extinde la nivel national programul de tromboliza intravenoasa

Plan privind controlul hepatitelor virale in Romania

Sorina Pintea: Peste 10 milioane de euro pentru tratamente in strainatate platiti de Ministerul Sanatatii in acest an

SNMF: Migratia masiva a medicilor de familie – un fenomen previzibil dar controlabil