Proiect in dezbatere publica despre raportarea bolilor transmisibile

20/09/2016

Proiect in dezbatere publica despre raportarea bolilor transmisibile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-in-dezbatere-publica-despre-raportarea-bolilor-transmisibile/

analize sange atac cordPotrivit unui proiect de Hotarare de Guvern privind aprobarea metodologiei de raportare si a circuitului informational pentru supravegherea bolilor transmisibile, validarea datelor referitoare la bolile transmisibile va fi facuta de medicul epidemiolog din directia de sanatate publica.

In nota nota de fundamentare a acestui proiect mai scrie ca laboratoarele de analize medicale vor fi introduse in randul unitatilor care raporteaza aceste boli.

Potrivit acesteia, in fisa unica de raportare a bolilor transmisibile vor fi incluse si infectiile asociate ingrijirilor medicale si Sindromul Hemolitic Uremic.

De asemenea, proiectul mai prevede ca in cazul neraportarii bolilor transmisibile vor fi aplicate sanctiuni, conform legislatiei in vigoare.

In document se vorbeste de introducerea aplicatiei web pentru Registrul Unic de Boli Transmisibile, aflata in proprietatea si administrarea Institutului National de Sanatate Publica prin Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, coordonatorul tehnic al Programului national de supraveghere si control al bolilor transmisibile, dar si de  armonizarea legislatiei nationale cu legislatia comunitara.

Proiectul de HG privind aprobarea metodologiei de raportare si a circuitului informational pentru supravegherea bolilor transmisibile precum si pentru abrogarea unor acte normative este pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii pana pe data de 31 octombrie.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial