Proiect: DSP-urile pot transfera personal calificat din alte judete

09/06/2022

Proiect: DSP-urile pot transfera personal calificat din alte judete

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-dsp-urile-pot-transfera-personal-calificat-din-alte-judete/

In cazul in care o directie de sanatate publica nu are personal calificat pentru indeplinirea atributiilor, aceasta poate solicita personal din cadrul altei directii de sanatate publica in vederea efectuarii expertizarii pentru acordarea sporului pentru conditii deosebit de periculoase, conditii periculoase si conditii periculoase sau vatamatoare de munca, prevede un proiect de hotarare.

Initiativa legislativa postata in Transparenta Decizionala este o completare a Anexei nr. 1 la Ordinul ministrului sanatatii nr. 1.078/2010 privind aprobarea regulamentului de organizare si functionare si a structurii organizatorice ale directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti.

Potrivit referatului de aprobare, Directiile de sanatate publica se confrunta cu un deficit de personal specializat de medicina muncii. Unele directii de sanatate publica nu au angajat medic de medicina muncii care sa efectueze expertizarea locurilor de munca in vederea acordarii sporului de conditii deosebit de periculoase. In cuprinsul

Ordinului ministrului sanatatii nr 1078/2010 nu este prevazuta posibilitatea de a desfasura activitati de catre personalul angajat al unei directii de sanatate publica in afara ariei administrativ teritoriale.

Astfel, prin acest proiect de act normativ se propune completarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului sanatatii nr 1078/2010, in sensul:

– introducerii ca si atributie a Compartimentului de evaluare a factorilor de risc din mediul de viata si munca eliberarea buletinelor de determinare sau, dupa caz, expertizare pentru acordarea sporului pentru conditii deosebit de periculoase, conditii periculoase si conditii periculoase sau vatamatoare de munca;

– directiile de sanatate publica care nu detin personal calificat pentru indeplinirea acestei atributii pot solicita personal din cadrul altei directii de sanatate publica in vederea efectuarii expertizarii pentru acordarea sporului pentru conditii deosebit de periculoase, conditii periculoase si conditii periculoase sau vatamatoare de munca.

“Avand in vedere sesizarile primite privind imposibilitatea de a expertiza locurile de munca de catre directiile de sanatate publica care nu au incadrat medic de medicina muncii, precum si expirarea buletinelor de expertizare a locurilor de munca a unor institutii, opinam ca este imperios necesara publicarea in regim de urgenta a reglementari.”, mai scrie in referatul mentionat.

Etichete: DSP, personal DSP, transfer personal DSP

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: