Proiect de testare-diagnostic-tratament pentru persoanele cu risc de hepatita C, lansat la Timisoara

13/03/2019
Proiect de testare-diagnostic-tratament pentru persoanele cu risc de hepatita C, lansat la Timisoara

Proiect de testare-diagnostic-tratament pentru persoanele cu risc de hepatita C, lansat la Timisoara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-de-testare-diagnostic-tratament-pentru-persoanele-cu-risc-de-hepatita-c-lansat-la-timisoara/

Proiectul de testare-diagnostic-tratament pentru persoanele cu risc crescut de hepatita C, este lansat, miercuri, la Timisoara. In cadrul acestuia va fi asigurat accesul larg al populatiei la testarea rapida si gratuita, precum si accesul imediat la tratament al persoanelor depistate ca infectate cu virusul hepatitei C (VHC).

“Obiectivul principal al acestui proiect este punerea in practica la nivel institutional in Romania a Strategiei Globale de Sanatate lansata de Organizatia Mondiala a Sanatatii in 2016 de eliminare a hepatitelor virale, ca amenintare pentru starea de sanatate a populatiei pana in anul 2030”, a precizat prof. dr. Anca Trifan, presedintele SRGH 2017-2019, potrivit unui comunicat de presa.

Astfel, pe parcursul proiectului vor fi oferite teste rapide si consumabilele necesare, iar pacientii diagnosticati cu hepatita C  vor fi evaluati si tratati.

Continut educational:

Prin proiectul de testare-diagnostic-tratament pentru persoanele cu risc de hepatita C va fi asigurat accesul larg al populatiei la testarea rapida si gratuita, precum si accesul imediat la tratament al persoanelor depistate ca infectate cu VHC din regiunile de dezvoltare Bucuresti Ilfov, Nord-Est, Centru, Vest si Nord-Vest ale Romaniei.

Proiectul ‘HepC Awareness-Linkage to care-Epidemiological-Research-Treatment (HepC ALERT) este dezvoltat de Societatea Romana de Gastroenterologie si Hepatologie (SRGH), in parteneriat cu Institutul Clinic Fundeni si Centrele de Gastroenterologie si Hepatologie din Bucuresti – Institutul Clinic Fundeni, Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca, Romanian Association for Liver Diseases (RoALD) si Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice (APAH) din Romania.

Etichete: testare hepatita c, diagnostic hepatita c, tratament hepatita c

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Alina says:

    Buna seara,mama mea a fost diagnosticata cu virus hepatita C in 2014 in faze 1,in momentul de fata nu urmeaza nici un tratament ,a fost la iasi periodic la control si doamna doctor a spus ca nu se incadreaza in tratament pt ca e faza initiala..as fi tare bucuroasa daca ar exista un tratament si pt cei in prima faza asa nu s ar mai ajunge in faza fatala..multumesc!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: