Proiect de lege: Persoanele care nu incearca sa-si previna bolile, vor plati tratamentele medicale

08/02/2016

Proiect de lege: Persoanele care nu incearca sa-si previna bolile, vor plati tratamentele medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-de-lege-persoanele-care-nu-incearca-sa-si-previna-bolile-vor-plati-tratamentele-medicale/

Legea care ii pedepseste pe agresorii medicilor a fost adoptataUn grup format din 128 de parlamentari PNL isi propune sa-i oblige pe romani sa faca investigatii medicale preventive.

Liberalii au initiat un proiect de lege care prevede ca toate controalele si analizele facute pentru a se depista riscul de boala ar urma sa fie platite din bugetul de stat, dar cei care refuza isi vor plati singuri tratamentul daca se se imbolnavesc.

Pe larg, initiatorii proiectului vor ca fiecare roman sa treaca pe la medicul de familie si sa faca analize.

“Serviciile de preventie, de informare si serviciile medicale de preventie sunt gratuite si se suporta integral din bugetul de stat pentru toti cetatenii si n-am pus din asigurari, pentru ca numai unii sunt asigurati, altii sunt neasigurati”, a spus Eugen Nicolaescu, deputat PNL si initiator al legii, citat de Digi 24.

Si, proiectul prevede ca medicii de familie si pacientii care respecta cu rigurozitate litera legii ar urma sa fie recompensati.

“Am vrea un sistem de bonificatie pentru medicii de familie si, de asemenea, un sistem de bonificatie pentru cetatenii care se prezinta regulat la medic, au o stare de sanatate buna, demonstreaza ca respecta recomandarile medicului”, declarat si Lucia Varga, tot deputat PNL.

Conform documentului de lege, in cazul in care o persoana refuza participarea la actiunile de preventie, acesta poate suporta partial sau in totalitate costurile tratamentelor medicale. De altfel, refuzul persoanei se exprima in scris si motivat.

Acest proiect de lege se afla in dezbatere publica pana la data de 1martie 2016.

 

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

  1. mirela says:

    Problema ar fi decontarea analizelor “obligatorii”. Pt ca greu gasesti un laborator cu plafon, daca ai trecut de data de 7 ale lunii…Si cine va deconta analizele neasiguratilor?..Iar daca eu imi fac azi colesterolul, si e bun, garanteaza cineva ca nu fac infarct peste trei luni? Viata nu-i deloc usoara….Daca eu sunt mare fumator, la ce-mi servesc analizele, cand riscul indus de fumat e maxim? Daca constat ca am colesterol mare, deci am risc cardiovascular, cu asta “m-am linistit”, nu-i asa? Nu voi plati prea mult la medicamente….Bani cheltuiti inutil, pe analize facute sau nu, asta-i ideea…..

  2. Tatiana Adascalului says:

    Când tu mergi la dr de familie din trei în trei luni după retete și nu-ti ia o tensiune ca ești hipertensiv măcar o dată pe an,cum crede cineva ca o să se ocupe de tine ! Din 1983, eu m-am dus la ei,doctorii ,și nu renunțam până nu mă primeau la consultatie,altfel eram oale și ulcele după câțiva ani .

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: