Proiect de lege pentru conditiile de carantina si izolare

03/07/2020
Proiect de lege pentru conditiile de carantina si izolare

Proiect de lege pentru conditiile de carantina si izolare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-de-lege-pentru-conditiile-de-carantina-si-izolare/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca va fi elaborat un proiect de lege in conformitate cu recomandarile Curtii Constitutionale referitoare la starea de carantina si internarea obligatorie. Actul normativ va fi prezentat in sedinta de Guvern de saptamana viitoare.

“Ne pregatim pentru un proiect legislativ pe care il vom si promova in sedinta de saptamana viitoare a Guvernului, care tocmai acele recomandari ale Curtii Constitutionale vrem sa le clarificam foarte atent. Boala transmisibila, carantina, izolare, tratament si internare. Recomandarile si articole care nu sunt conforme – potrivit Curtii Constitutionale – din Legea 95 sau Legea 50 sau din Ordonanta de Urgenta 99 suntem in masura sa le putem reaseza legislativ, dar avem nevoie de cooperarea dumneavoastra, avem nevoie de colaborarea corpului medical pentru a putea gestiona acest moment. (…) Au fost niste recomandari ale Curtii Constitutionale, care recomandau claritate si previzibilitate, le vom face intr-un proiect legislativ, vom reveni si cu un ordin de ministru in ceea ce priveste aceasta izolare”, a declarat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, citat de Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Managementul hipotiroidismului

Intrebat ce se va intampla daca proiectul propus nu va avea sustinere, ministrul Sanatatii a raspuns: ‘Nu cred ca nu vom avea sustinere in acest moment, in care este vorba despre o problema nationala, nu una politica pe care sa o gestionam strict parlamentar’.

Totodata, el a afirmat ca, in prezent, exista un numar scazut de locuri la Terapie intensiva la spitalele din Capitala si ca exist, in continuare, transmitere comunitara accentuata si focare in constituire.

Potrivit sursei citate, in cursul zilei de miercuri, Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a publicat motivarea deciziei din 25 iunie prin care a declarat ca fiind neconstitutionala starea de carantina si internarea obligatorie.

Etichete: carantina, izolare, internare obligatorie covid, cazuri coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: