Proiect de lege care permite medicilor din spitale sa lucreze in regim privat, in analiza

12/02/2015

Proiect de lege care permite medicilor din spitale sa lucreze in regim privat, in analiza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-de-lege-care-permite-medicilor-din-spitale-sa-lucreze-in-regim-privat-in-analiza/

SUPORT-PSIHOLOGIC-TBCUn proiect de lege initiat la propunerea Ministerului Sanatatii care prevede posibilitatea ca medicii sa lucreze in regim privat in spitalele de stat a ajuns pe masa parlamentarilor din comisia de sanatate.

Medicul va avea dreptul la practica privata in spitalul de stat dupa terminarea orelor de program si va putea sa isi stabileaza singur tarifele.

Ce trebuie sa faca medicii

Medicii care vor dori sa intre in acest sistem o va putea face daca practica in cadrul unei firme, PFA, CMI sau alta forma de organizare.

Medicul va intra cu firma lui in contract cu spitalul respectiv inchiriind de facto spatiul sau aparatura medicala a spitalului.

Tarifele minimale ale inchirierii vor fi stabilite de Ministerul Sanatatii, dar fiecare manager de spital va avea libertatea sa negocieze tarifele la care inchiriaza medicului, nu mai mici insa de cele fixate de minister.

 Pacientii

Fiecare pacient va plati serviciul medical acordat in regim privat la casieria spitalului.

La acest moment se estimeaza ca circa 15% din suma platita de pacient va fi retinuta de spital in contul consumabilelor folosite, restul urmand sa fie impartit intre membrii echipei medicale, scrie si Hotnews.ro

De asemenea, proiectul mai prevede ca pacientul tratat in regim privat nu va fi nevoit sa-si cumpere medicamente sau alte consumabile din afara spitalului, el urmand sa beneficieze si de servicii hoteliere superioare celor primite daca ar fi tratat in regim public.

In acelasi timp, pacientul tratat in regim privat isi va putea alege medicul curant.

Deocamdata nu este foarte clar stabilit daca pacientii tratat in spitalul de stat in regim privat isi vor putea acoperi o parte din costul serviciilor medicale si pe seama asigurarii de sanatate de stat.

Stimulente pentru medici

De asemenea, se mai specifica faptul ca autoritatile doresc sa ofere legal posibilitatea medicilor se lucreze in strainatate timp de 60 de zile cu pastrarea postului din spitalul autohton.

Si, autoritatile locale vor putea oferi stimulente medicilor pentru a-i determina pe acestia sa ramana sa lucreze in spitalele romanesti.

Acest proiect de lege cu toate prevederile a fost pus la dispozitia membrilor comisiei de sanatate.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Urmatoarele saptamani, relevante privind evolutia tulpinii Omicron

Medicul Irinel Popescu, trimis in judecata de DNA

Campanie de informare: Comportamentul preventiv sa fie regula

Proiectul privind certificatul digital COVID va ajunge, in cateva zile, in Parlament

Rafila: Dezvoltam un proiect care permite testarea extinsa la nivelul medicilor de familie