Proiect de introducere a circa 200 de medicamente in Catalogul public de preturi

03/02/2021

Proiect de introducere a circa 200 de medicamente in Catalogul public de preturi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-de-introducere-a-circa-200-de-medicamente-in-catalogul-public-de-preturi/

Potrivit unui proiect de ordin elaborat de Ministerul Sanatatii, se prevede introducerea a 195 de noi medicamente, modificarea a peste 400 de pozitii si abrogarea altor 22 din Catalogul public ce include lista de preturi maxime ale medicamentelor.

Aceasta reprezinta o actualizare majora a preturilor din Catalogul public, poate cea mai consistenta din ultimii ani.

Printre noile medicamente ce ar urma sa fie introduse in catalog se numara Vyndaqel, Lorviqua 25 mg – 100 mg si Tecentriq 840 mg.

Cea mai recenta corectie a preturilor s-a realizat anul trecut, la inceputul lunii octombrie.

Pentru farmaciile care nu se afla in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate, cu directiile de sanatate publica judetene sau cu Ministerul Sanatatii, preturile sunt cuprinse in Catalogul public.

Pentru detinatorii de autorizatie de punere pe piata (DAPP) a medicamentelor, pentru distribuitorii angro si furnizorii de servicii medicale si medicamente din Romania care au relatii contractuale cu Ministerul Sanatatii, cu casele de asigurari de sanatate sau cu directiile de sanatate publica judetene, preturile maxime sunt stabilite de minister in Canamed.

Etichete: medicamente noi, catalogul public de preturi medicamente

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: