Proiect de HG pentru un nou centru de transfuzii sanguine

20/02/2018

Proiect de HG pentru un nou centru de transfuzii sanguine

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-de-hg-pentru-un-nou-centru-de-transfuzii-sanguine/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca urmeaza sa fie promovata o Hotarare de Guvern privind realizarea unui nou centru de transfuzii sanguine.

“Am fost ieri la Centrul de Transfuzii Bucuresti si am discutat situatia de acolo. Este vorba de a construi un nou centru, in sensul ca exista un teren alocat de catre Primarie printr-o hotarare de Consiliu general, dar care nu a fost materializata intr-o Hotarare de Guvern pe care urmeaza sa o promovam noi acum. Apoi am gasit cateva surse posibile de finantare pentru constructia acestui centru nou astfel incat sa putem realiza un centru cu circuite, cu tot ceea ce este nevoie pentru a functiona normal”, a declarat ministrul Sorina Pintea, potrivit Agerpres.  

Ea este de parere ca exista solutii de finantare pentru realizarea centrului, avand in vedere ca sumele necesare nu sunt atat de mari incat statul roman sa nu isi permita acest lucru.

“Cred ca exista solutii, sunt foarte optimista pentru ca sumele nu sunt atat de mari incat statul roman sa nu isi permita asta. Dar avem si fonduri europene, avem si Banca Mondiala, avem linii de finantare deschise, iar acest lucru se preteaza pe ceea ce avem noi in acest moment. Am inteles ca s-a facut o estimare pentru constructia unui centru de aproximativ 3,5 milioane euro. Discutand, de exemplu, cu cei de la Banca Mondiala putem extinde pe intreg teritoriul tarii partea de transfuzii. Deocamdata ne-am focusat pe ceea ce este aici. Urmeaza sa promovam Hotarare de Guvern prin care sa consimtim acea hotarare de Consiliu general. Primaria Generala si-a facut treaba, urmeaza noi sa ne-o facem”, a mai afirmat Pintea conform sursei mentionate.

Potrivit demnitarului, noul centru va fi realizat in apropierea celui deja existent.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara