Proiect de HG pentru un nou centru de transfuzii sanguine

20/02/2018

Proiect de HG pentru un nou centru de transfuzii sanguine

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-de-hg-pentru-un-nou-centru-de-transfuzii-sanguine/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca urmeaza sa fie promovata o Hotarare de Guvern privind realizarea unui nou centru de transfuzii sanguine.

“Am fost ieri la Centrul de Transfuzii Bucuresti si am discutat situatia de acolo. Este vorba de a construi un nou centru, in sensul ca exista un teren alocat de catre Primarie printr-o hotarare de Consiliu general, dar care nu a fost materializata intr-o Hotarare de Guvern pe care urmeaza sa o promovam noi acum. Apoi am gasit cateva surse posibile de finantare pentru constructia acestui centru nou astfel incat sa putem realiza un centru cu circuite, cu tot ceea ce este nevoie pentru a functiona normal”, a declarat ministrul Sorina Pintea, potrivit Agerpres.  

Ea este de parere ca exista solutii de finantare pentru realizarea centrului, avand in vedere ca sumele necesare nu sunt atat de mari incat statul roman sa nu isi permita acest lucru.

“Cred ca exista solutii, sunt foarte optimista pentru ca sumele nu sunt atat de mari incat statul roman sa nu isi permita asta. Dar avem si fonduri europene, avem si Banca Mondiala, avem linii de finantare deschise, iar acest lucru se preteaza pe ceea ce avem noi in acest moment. Am inteles ca s-a facut o estimare pentru constructia unui centru de aproximativ 3,5 milioane euro. Discutand, de exemplu, cu cei de la Banca Mondiala putem extinde pe intreg teritoriul tarii partea de transfuzii. Deocamdata ne-am focusat pe ceea ce este aici. Urmeaza sa promovam Hotarare de Guvern prin care sa consimtim acea hotarare de Consiliu general. Primaria Generala si-a facut treaba, urmeaza noi sa ne-o facem”, a mai afirmat Pintea conform sursei mentionate.

Potrivit demnitarului, noul centru va fi realizat in apropierea celui deja existent.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Competitie intre companiile pharma pentru dezvoltarea unei pastile anti-Covid

Epidemie de Norovirus in judetul Brasov | Peste 140 de persoane afectate

EMA a aprobat utilizarea vaccinului anti-Covid Moderna pentru grupa de varsta 12-17 ani

Ministrul Sanatatii: Vom promova OUG cu tarife mai mare pentru vaccinarea la domiciliu

Noile reguli privind concediile medicale pun inutil medicii si pacientii pe drumuri