Proiect: Construirea si dezvoltarea unui ansamblu medical nou la Institutul Clinic Fundeni

15/03/2024
Proiect: Construirea si dezvoltarea unui ansamblu medical nou la Institutul Clinic Fundeni

Proiect: Construirea si dezvoltarea unui ansamblu medical nou la Institutul Clinic Fundeni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-construirea-si-dezvoltarea-unui-ansamblu-medical-nou-la-institutul-clinic-fundeni/

Potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern pus in transparenta decizionala de Ministerul Sanatatii, Institutul Clinic Fundeni va avea o noua cladire.

Potrivit notei de fundamentare, Institutul Clinic Fundeni se confrunta cu: risc seismic ridicat, grad de uzura ridicat, deprecierea instalatiilor de toate specialitatile sau lipsa totala a unora, ceea ce duce la greutati mari in respectarea normelor de igiena si dezinfectie.

“Principala problema cu care se confrunta Institutul Clinic Fundeni este vechimea cladirii – peste 60 de ani de functionare fara suficiente investitii majore. Acest lucru nu a permis si nu permite realizarea optima a circuitelor intra-spitalicesti, a cailor de evacuare necesare si ridica frecvent dificultati in adoptarea de noi tehnologii necesare bunei desfasurari a Institutului. Infrastructura veche cu fluxuri necorespunzatoare. Imposibilitatea de a asigura circuite functionale optime privind preventia infectiilor specifice – nu se asigura separarea fluxurilor medicale; nu se asigura spatiile normate pentru pacienti si se incalca astfel prevederile normativelor interne si europene pentru spitale; nu se asigura spatii pentru circulatie si evacuare in caz de necesitate, etc.”, se arata in initiativa legslativa.

Potrivit proiectului, alte deficiente majore ale actualelor cladiri ale institutului sunt: numarul redus de sali de operatie raportat la numarul de medici angajati si la numarul de pacienti internati, lipsa unui sector dedicat spitalizarilor de zi, lipsa unui spatiu destinat consultatiilor de ambulatoriu integrat, spatii inadecvate pentru implementarea tehnologiilor moderne si dezvoltarii unor centre de excelenta destinate fiecarei patologii.

Cladirile existente (corpul de cladire A construit in anul 1957 si corpul de cladire B construit in anul 1975) nu pot gazdui facilitatile medicale care vor fi asigurate in noua cladire.

Scopul realizarii acestui obiectiv il reprezinta edificarea unui ansamblu medical modern, care va asigura: imbunatatirea conditiilor de tratament, cresterea capacitatii de tratare, imbunatatirea confortului si calitatii vietii pacientilor, dezvoltarea cercetarii si inovatiei, imbunatatirea functionarii departamentului administrativ, avand astfel un spatiu adecvat pentru desfasurarea activitatilor educationale, fara a perturba rutina personalului si a pacientilor.

“Realizarea proiectului va contribui la asigurarea accesului egal la asistenta medicala, diagnostic, tratament de calitate si cresterea starii de bine a pacientilor pentru peste 125.000 de pacienti anual, prin construirea unei infrastructuri moderne atat din punct de vedere arhitectural, cat si al dotarii cu echipamente medicale, care va permite furnizarea de interventii multidisciplinare cu adresabilitate mare, inclusiv transplant unui numar mai mare de pacienti)”, mai scrie in proiect.

In noul complex vor functiona cele trei centre: Centrul de Boli Digestive si Transplant Hepatic, Centrul de Uronefrologie si Transplant Renal, Centrul de Transplant Medular. Durata de executie este estimata la 36 luni.

Detalii despre acest proiect AICI.

Etichete: institutul clinic fundeni, spitalul fundeni, ministerul sanatatii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: