Proiect: CNAS – membrii CA, indemnizatie lunara de 15% din cea a presedintelui

16/05/2022
Proiect: CNAS – membrii CA, indemnizatie lunara de 15% din cea a presedintelui

Proiect: CNAS – membrii CA, indemnizatie lunara de 15% din cea a presedintelui

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-cnas-membrii-ca-indemnizatie-lunara-de-15-din-cea-a-presedintelui/

Senatul a amendat, de curand, OUG 44/2022 privind unele masuri in cadrul sistemului de sanatate, stabilind ca membrii Consiliului de Administratie (CA) ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) beneficiaza de o indemnizatie lunara de 15% din cea a presedintelui institutiei, proportional cu numarul de sedinte la care participa efectiv.

Totodata, in cazul caselor judetene de asigurari de sanatate, membrii CA al caror mandat este de 4 ani, ar putea sa aiba o indemnizatie lunara de 10% din salariul directorului general, proportional cu numarul de sedinte la care participa efectiv.

OUG 44/2022 reglementeaza, incepand cu trimestrul al II-lea al anului 2022, unele masuri in sistemul de asigurari sociale de sanatate pentru tranzitia spre o situatie similara celei anterioare contextului pandemic.
Potrivit actului normativ, se au in vedere chestiunii precum sustenabilitatea financiara a furnizarii serviciilor medicale, medicamentelor si dispozitivelor medicale, justificarea cheltuielilor si realizarea unui control al costurilor in sistemul de asigurari sociale de sanatate. Toate acesta in scopul preintampinarii aparitiei unor disfunctionalitati majore in asigurarea accesului bolnavilor la serviciile medicale preventive si curative.

Proiectul va fi transmis Camerei Deputatilor, care este for decizional.

Etichete: membri CA CNAS, indemnizatie membri CA CNAS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: