Proiect certificatul verde: Posibila suspendare a contractului de munca

15/11/2021

Proiect certificatul verde: Posibila suspendare a contractului de munca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-certificatul-verde-posibila-suspendare-a-contractului-de-munca/

Proiectul de lege privind introducerea certificatului verde Covid la locul de munca, care se afla la comisiile de specialitate, include si parlamentarii, existand si amendamente referitoare la posibila suspendare a contractului de munca sau sanctiuni pentru angajatorii care primesc persoane fara acest document, spune deputatul Adrian Wiener, vicepresedinte al Comisiei de sanatate.

“Sunt prevazute (sanctiuni) de catre initiator – initial, suspendarea pentru 30 de zile si, ulterior, sigur, poate intra in discutie si incetarea contractului de munca”, a declarat deputatul Adrian Wiener, citat de Agerpres.

El a subliniat ca si angajatorii pot fi sanctionati daca permit accesul la munca al unor astfel de persoane: “Da, este o amenda sanctionatorie, pentru ca vorbim de securizarea epidemiologica a fiecarui spatiu inchis, a fiecarui loc de munca. Practic, asta e menirea legii. Incalcarea ei, practic, vulnerabilizeaza locul respectiv de munca. In forma agreata acum, cea pe care o avem in comisie, exista si parlamentarii inclusi. Nu cred ca ar trebui sa aiba vreun privilegiu, din acest punct de vedere, nimeni”, a mai afirmat vicepresedintele Comisiei de sanatate, conform sursei citate.

De asemenea, el a mai subliniat ca acoperirea testarii ca forma tranzitorie pana la intrarea in vigoare a legii este foarte importanta.

Etichete: certificatul verde, obligativitate certificatul verde, sanctiuni certificatul verde, adrian wiener

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: