Legislatie

LEGISLATIE MEDICALA
PROTOCOALE TERAPEUTICE
DOCUMENTE UTILE

Proiect care permite medicilor rezidentilor sa faca garda din primul an de pregatire

Data ultimei actualizari: 29/06/2017

Camera Deputatilor a adoptat un proiect de lege care le permite rezidentilor sa fie inclusi la cerere in linia de garda in specialitate in care isi desfasoara rezidentiatus din primul an de pregatire in specialitate, cu exceptia liniei I de garda.

“Incepand cu anul intai de pregatire in specialitate, medicii rezidenti pot fi inclusi, la cerere, in linia de garda efectuata in specialitatea in care isi desfasoara rezidentiatul, cu exceptia liniei I de garda si in afara programului normal de lucru. Activitatea rezidentilor inclusi in linia de garda se desfasoara pe raspunderea si sub supravegherea medicului titular de garda”, scrie in proiectului de lege care completeaza OUG nr.18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului.

Potrivit proiectului, incepand cu anul trei de pregatire in specialitate, medicii rezidenti pot fi inclusi, la cerere, in linia I de garda efectuata in specialitatea in care isi desfasoara rezidentiatul, in afara programului normal de lucru, cu respectarea limitelor de competenta prevazute la alin. (2), sub supravegherea unui medic specialist sau primar care efectueaza garda la domiciliu si care a fost desemnat in acest sens de catre seful de sectie, precizeaza si ZF.

In acest proiect, Camera Deputatilor este for decizional.

Acest articol are 0 comentarii. Daca doriti sa vizualizati aceste comentarii sau sa postati dvs un comentariu trebuie sa va logati in contul dvs din platforma.Daca nu aveti cont, va puteti crea cont gratuit aici.