Proiect care permite medicilor rezidentilor sa faca garda din primul an de pregatire

29/06/2017

Proiect care permite medicilor rezidentilor sa faca garda din primul an de pregatire

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-care-permite-medicilor-rezidentilor-sa-faca-garda-din-primul-an-de-pregatire/

Camera Deputatilor a adoptat un proiect de lege care le permite rezidentilor sa fie inclusi la cerere in linia de garda in specialitate in care isi desfasoara rezidentiatus din primul an de pregatire in specialitate, cu exceptia liniei I de garda.

“Incepand cu anul intai de pregatire in specialitate, medicii rezidenti pot fi inclusi, la cerere, in linia de garda efectuata in specialitatea in care isi desfasoara rezidentiatul, cu exceptia liniei I de garda si in afara programului normal de lucru. Activitatea rezidentilor inclusi in linia de garda se desfasoara pe raspunderea si sub supravegherea medicului titular de garda”, scrie in proiectului de lege care completeaza OUG nr.18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului.

Potrivit proiectului, incepand cu anul trei de pregatire in specialitate, medicii rezidenti pot fi inclusi, la cerere, in linia I de garda efectuata in specialitatea in care isi desfasoara rezidentiatul, in afara programului normal de lucru, cu respectarea limitelor de competenta prevazute la alin. (2), sub supravegherea unui medic specialist sau primar care efectueaza garda la domiciliu si care a fost desemnat in acest sens de catre seful de sectie, precizeaza si ZF.

In acest proiect, Camera Deputatilor este for decizional.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

EMA: Tarile UE trebuie sa utilizeze toate optiunile disponibile de vaccinare pentru a combate pandemia

Implementarea treptata a contributiei personale a asiguratilor pentru servicii medicale private (CNAS)

Citu: Avem doze de vaccin pentru toata lumea. Nu ar trebui sa avem discutii despre valul patru

Andrei Baciu: Vor exista resurse suplimentare de finantare la nivel european pentru combaterea cancerului

Seful CNAS spune ca reglementarea contributiei personale va aduce transparenta si predictibilitate