Proiect care permite medicilor rezidentilor sa faca garda din primul an de pregatire

29/06/2017

Proiect care permite medicilor rezidentilor sa faca garda din primul an de pregatire

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-care-permite-medicilor-rezidentilor-sa-faca-garda-din-primul-an-de-pregatire/

Camera Deputatilor a adoptat un proiect de lege care le permite rezidentilor sa fie inclusi la cerere in linia de garda in specialitate in care isi desfasoara rezidentiatus din primul an de pregatire in specialitate, cu exceptia liniei I de garda.

“Incepand cu anul intai de pregatire in specialitate, medicii rezidenti pot fi inclusi, la cerere, in linia de garda efectuata in specialitatea in care isi desfasoara rezidentiatul, cu exceptia liniei I de garda si in afara programului normal de lucru. Activitatea rezidentilor inclusi in linia de garda se desfasoara pe raspunderea si sub supravegherea medicului titular de garda”, scrie in proiectului de lege care completeaza OUG nr.18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului.

Potrivit proiectului, incepand cu anul trei de pregatire in specialitate, medicii rezidenti pot fi inclusi, la cerere, in linia I de garda efectuata in specialitatea in care isi desfasoara rezidentiatul, in afara programului normal de lucru, cu respectarea limitelor de competenta prevazute la alin. (2), sub supravegherea unui medic specialist sau primar care efectueaza garda la domiciliu si care a fost desemnat in acest sens de catre seful de sectie, precizeaza si ZF.

In acest proiect, Camera Deputatilor este for decizional.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii: Putem sa regandim un sistem medical pentru ca pana in 2024 sa aratam lumii ca s-a reformat

Au ingrijit zeci de pacienti, dar au pierdut lupta cu boala | Trei asistente medicale au murit din cauza Covid-19

Noua componenta a Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din Romania

Nelu Tataru: Cu cat s-au dotat spitalele in aceasta perioada nu cred ca s-au dotat in cei 30 de ani

Medicii de la Sibiu intubeaza pacientii cu Covid-19 chiar si in UPU