Programul Spitalului Clinic de Urgente pentru Copii MS Curie de screening pentru depistarea precoce a scoliozelor la copii si adolescenti (0-18 ani)

10/08/2015

Programul Spitalului Clinic de Urgente pentru Copii MS Curie de screening pentru depistarea precoce a scoliozelor la copii si adolescenti (0-18 ani)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/programul-spitalului-clinic-de-urgente-pentru-copii-ms-curie-de-screening-pentru-depistarea-precoce-a-scoliozelor-la-copii-si-adolescenti-0-18-ani/

scoliozaIncepand cu 1 martie 2015, la Spitalul Clinic de Urgente pentru Copii “MS Curie” din capitala a demarat un program de screening pentru depistarea precoce a scoliozelor la copii si adolescenti (0-18 ani).

Acest program are drept obiectiv depistarea precoce a scoliozelor prin screening-ul copiilor si al adolescentilor, astfel incat acestia sa beneficieze cat mai rapid de tratament ortopedic sau chirugical, dupa caz.

De la 1 iulie, lucrurile au avansat cu un nou pas in derularea acestui proiect. Atunci s-a incheiat un parteneriat important dintre medicii ortopezi si medicii de familie prin Spitalul MS Curie si Societatea Nationala de Medicina Familiei.

Rolul acestei asocieri este acela de a cuprinde in screening toti copii si adolescentii din Romania care vor fi beneficia de monitorizarea periodica anuala la medicul de familie.

Astfel, in cadrul programului, copiii si adolescentii vor beneficia de un control corect si, daca este cazul, de trimiteri catre reteaua de medici ortopezi colaboratori ai spitalului Marie Curie.

Cazurile care nu pot fi corectate prin tratament executat la nivel regional vor fi trimise catre spitalul MS Curie din Bucuresti, unde echipa de chirurgic ortopezi condusa de dr. Burnei va aborda situatiile grave.

Programul explica protocolul clinic pentru depistarea scoliozei, cuantificarea gravitatii acesteia, masurarea radiografica a unghiului Cobb si eficientizeaza comunicarea dintre medicii de familie, medici ortopezi si chirurgii din cadrul Spitalului Clinic de Urgente pentru Copii MS Curie din Bucuresti, toate sub organizarea directa a prof. univ. dr. Gheorghe Burnei.

Dr. Rodica Tanasescu, presedintele SNMF se adreseaza colegilor medici de familie:

“Va incurajez sa urmati cursul online disponibil pe platforma FormareMedicala.ro astfel incat sa puteti monitoriza cat mai eficient aceasta patologie in randul copiilor. Ulterior, prin programul dezvoltat de Spitalul Marie Curie, va punem la dispozitie o retea de medici ortopezi de exceptie care sunt in legatura cu profesorul Burnei si echipa sa de chirurgi din Bucuresti. Impreuna putem salva vieti si putem reconstrui destinele copiilor afectati de acesata patologie”.

Prof . Dr. Gheorghe Burnei, initiatorul proiectului explica:

“Acest program are ambitia de a aduce impreuna medicii de familie si medicii ortopezi in folosul micilor pacienti, dar si de a lega virtual toate zonele geografice ale tarii, astfel incat de-a lungul unui an sa putem diagnostica scolioza in randul copiilor si adolescentilor”.

Mai multe cursuri la urmatorul link: https://www.formaremedicala.ro/cursuri

Reteaua de medici ortopezi la care puteti adresa cazurile identificate este disponibila la urmatoarea pagina: https://www.formaremedicala.ro/date-de-contact-medici-referenti-pentru-screening-ul-scoliozei/

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: