Programul educatie pentru sanatate, lansat pe 24 februarie

16/02/2016

Programul educatie pentru sanatate, lansat pe 24 februarie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/programul-educatie-pentru-sanatate-lansat-pe-24-februarie/

ministrul_sanatatii-PATRICIU ACHIMAS-CADARIUMinistrul Sanatatii: “Programul educatie pentru sanatate va fi lansat in prima lui forma la semnarea protocolului cu OMS din 24 februarie”

Patriciu Achimas-Cadariu spune ca anul acesta va fi implementat un proiect-pilot pentru cancerul colo-rectal, iar un altul pentru cancerul de san,

“Eforturi in sensul initierii unui program de screening se fac din 2009 cu mici pauze, dar a construi o retea de screening nu inseamna a face un simplu test-diagnostic, inseamna a avea o baza, inseamna a avea o retea, inseamna a avea laboratoare de referinta, a avea standardizare si control al calitatii, toate acestea se construiesc in timp. Daca la colul uterin, sa zicem, suntem mai avansati, situatia este foarte complicata in ceea ce priveste cancerul de san unde lipsesc fara doar si poate aparatura si mai ales specialisti. Exista un pilot pe care il vom dezvolta si la cancerul de san, iar la cancerul de col uterin ne propunem extinderea retelei. Tot anul acesta va debuta si un pilot pentru cancerul colo-rectal. Ne intereseaza acest lucru si am afimat-o, nu doar profilaxia secundara, cat si cea primara”, a explicat ministrul, citat de Agerpres.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, are in echipa trei medici de renume mondial

Cei care obtin un punctaj mai mare de 60% vor beneficia de un loc la rezidentiat

13 medici care lucreaza in Satu Mare au primit locuinte ANL

Cel mai modern Bloc Operator din Romania, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Protocoale terapeutice noi introduse de Ministerul Sanatatii