Programe de educatie pentru sanatate, in scoli, cu acordul parintilor

21/06/2022
Programe de educatie pentru sanatate, in scoli, cu acordul parintilor

Programe de educatie pentru sanatate, in scoli, cu acordul parintilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/programe-de-educatie-pentru-sanatate-in-scoli-cu-acordul-parintilor/

Camera Deputatilor a adoptat proiectul de modificare a legii privind protectia si promovarea drepturilor copilului, stabilind ca in unitatile scolare se vor derula sistematic din clasa a VIII-a, cu acordul scris al parintilor, programe de educatie pentru sanatate, in vederea prevenirii contractarii bolilor cu transmitere sexuala si a graviditatii minorelor.

S-au inregistrat 224 voturi “pentru”, unul “contra” si 49 de abtineri, potrivit Agerpres.

Deputatii au decis, in acest sens, sa admita in parte cererea presedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.

Legea reglementeaza posibilitatea desemnarii drept persoana care sa asigure cresterea si ingrijirea copilului, pe langa rudele pana la gradul III, si a altor persoane fata de care acesta a dezvoltat relatii de atasament sau s-a bucurat de viata de familie.

De asemenea, legea prevede redefinirea serviciilor de tip rezidential, precum si instituirea unei indemnizatii lunare de sprijin pentru familia sau persoana care a primit in plasament sau este tutore al unui copil, pe perioada in care asigura cresterea si ingrijirea copilului.

Textul adoptat initial de Parlament prevedea ca in unitatile scolare se deruleaza sistematic, cu acordul scris al parintilor sau al reprezentantilor legali ai copiilor, programe de educatie pentru viata, inclusiv educatie.

In cererea de reexaminare se preciza ca prin introducerea sintagmei “educatie pentru viata, inclusiv educatie sanitara”, textul de lege se indeparteaza de principiul “promovarii educatiei pentru sanatate” prevazut in art. 3 lit. r) din Legea educatiei nationale nr.1/2011.

Potrivit sursei citate, deputatii au reformulat textul, stabilind “derularea sistematica in unitatile scolare, incepand cu clasa a VIII-a, cu acordul scris al parintilor sau al reprezentantilor legali ai copiilor, de programe de educatie pentru sanatate, in vederea prevenirii contractarii bolilor cu transmitere sexuala si a graviditatii minorelor.”

Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Etichete: programe de educatie pentru sanatate, educatie pentru sanatate in scoli, ore de educatie sexuala in scoli

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: