Programarea persoanelor varstnice la vaccinare prin medicii de familie

13/01/2021

Programarea persoanelor varstnice la vaccinare prin medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/programarea-persoanelor-varstnice-la-vaccinare-prin-medicii-de-familie/

Dr. Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare impotriva SARS-CoV-2, a precizat ca se recomanda ca pentru persoanele varstnice, programarea la vaccinarerea anti-Covid sa fie facuta de catre medicii de familie.

“Modalitatea de programare se recomanda a fi prin medicul de familie, avand in vedere ca este in masura sa cunoasca istoricul medical al fiecarei persoane si sa ofere informatiile necesare legate de vaccinare si de beneficiile vaccinarii si, practic, cu fiecare persoana in parte se stabileste ziua si centrul de vaccinare in care doreste sa fie vaccinat. Programarea se poate face si individual, separat, prin apartinatori, prin call center sau prin directia de asistenta sociala”, a declarat dr. Gheorghita, citat de Agerpres.

El a adaugat ca nu sunt deocamdata date de la medicii de familie pentru o estimare a intentiei de vaccinare in randul persoanelor varstnice.

Totodata, el a precizat ca pentru zonele in care nu exista dispensare sau puncte medicale vor fi organizate caravane mobile pentru vaccinare.

Etichete: vaccinare varstnici anti-covid, programare vaccinare, dr valeriu gheorghita

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati