Program national pentru asigurarea gratuita de vitamina D

05/02/2019

Program national pentru asigurarea gratuita de vitamina D

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/program-national-pentru-asigurarea-gratuita-de-vitamina-d/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat ca, dupa adoptarea bugetului pe anul 2019, va fi implementat un program national care sa asigure gratuit vitamina D copiilor, dar si persoanelor cu deficit, relateaza Agerpres.

Potrivit acesteia, unitatile medicale vor fi dotate cu aparate necesare pentru detectarea lipsei vitaminei D din organism.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Boala Renala Diabetica

“Exista posibilitatea ca aproape 65% din populatia Romaniei sa aiba nivel inadecvat de vitamina D. Fie deficit, fie insuficienta. (…) Programul acesta national va finanta atat investigatia, cat si medicatia necesara”, a spus Sorina Pintea, intr-o conferinta de presa, citata de Agerpres.

Conform sursei mentionate, demnitarul a precizat ca insuficienta vitaminei D poate da la copii rahitism, la adulti osteoporoza, dar si anumite forme de cancer de prostata, colon si boli autoimune.

 

1 Comentarii

  1. vera says:

    O varianta pentru copii : ar trebui incurajat jocul afara, plimbari, sport, excursii…si taberele de vara pe Litoral…
    Altfel, urmatoarele generatii vor considera mai normal sa ia o pastila (pentru lasat de fumat, pentru slabit,pentru stress, pentru dormit etc) decat sa abordeze un stil de viata sanatos !

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Ce raspuns a oferit Ministerului Sanatatii la solicitarea de suplimentare a fondurilor alocate cabinetelor de medicina familiei

Accidentul vascular cerebral sever, cauza de mortalitatea precoce

Ministrul Sanatatii: Legea vaccinarii nu se refera la obligativitate

Neurochirurgi demisionari de la Colentina: Am ajuns in situatia de a refuza peste 60 de pacienti cu tumori cerebrale complexe

DSP Suceava are director nou