Program de telemedicina pentru dentistii romani

06/10/2011

Program de telemedicina pentru dentistii romani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/program-de-telemedicina-pentru-dentistii-romani/

Congresul International de Medicina Dentara, organizat de Uniunea Nationala a Asociatiilor Stomatologice a debutat astazi la Sala Palatului. Tema din acest an o reprezinta componenta sociala, comerciala si tehnologica in medicina dentara. Pana pe 8 octombrie, dentistii prezenti la acest congres( aflat la a XV-a editie) vor avea parte cursuri, conferinte si lucrari pe diferite teme, dar vor putea sa viziteze si expozitia de aparatura si materiale stomatologice. In aceeasi perioada se va desfasura si a V-a Conferinta Nationala de Parodontologie.

In aceasta seara va avea loc o gala a UNAS in care se vor acorda, ca in fiecare an, premii dentistilor romani. La Gala din 2010 au fost decernate de catre UNAS sapte premii de Excelenta in Medicina Dentara.

La deschiderea conferintei de presa a congresului, presedintele UNAS, prof.dr. Alexandru Petre, a anuntat programul de telemedicina pe care il va implementa Uniunea in ianuarie anul viitor.

“Acest sistem de medicina presupune discutii video live intre un grup de experti si un medic stomatolog conectat la internet. Vrem sa ne ajutam intre noi pentru a obtine suport profesional”, a precizat prof.dr. Alexandru Petre.

Anul trecut prof.dr. Alexandru Petre vorbea de nevoia de educatie medicala continua prin e-learning, iar anul acesta a subliniat faptul ca prin telemedicina dentistii pot fi scutiti de un drum de a mai participa la evenimente.

“Dentistii pot consulta astfel un grup de experti atunci cand au un caz dificil. Prin natura profesiei suntem izolati in cabinetele noastre si sfaturile le obtinem doar la congrese cand poate este prea tarziu pentru acel caz”, a mai precizat prof.dr. Petre.

In decembrie va demara proiectul pilot de telemedicina, iar din ianuarie 2012 ar putea fi functional la nivel national. Potrivit directorului executiv al UNAS, dr. Alexandru Brezoescu, membrii UNAS vor beneficia de facilitati in folosirea acestui program de telemedicina.

Autor: redactor sef: Alexandra Manaila

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: