Program de colectare a inhalatoarelor direct de la pacienti

03/09/2013

Program de colectare a inhalatoarelor direct de la pacienti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/program-de-colectare-a-inhalatoarelor-direct-de-la-pacienti/

Pentru reducerea impactului de mediu provocat de depozitarea in natura a inhalatoarelor folosite, s-a lansat la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” primul program-pilot din Romania de colectare a inhalatoarelor. Programul este deja implementat in 13 tari europene. In Romania, proiectul este lansat si sub egida Zilei Ozonului.

 Se vor colecta atat inhalatoarele cu aerosol presorizat dozat, cat si cele cu pulbere uscata mai intai in Bucuresti, prin programul-pilot care dureaza 6 luni.

In Romania se folosesc anual 3.5 milioane de inhalatoare

70% dintre tratamentele de plamani se realizeaza folosind astfel de inhalatoare. In Romania, aproximativ un million de pacienti apeleaza la inhalatoare.

Inhalatoarele vor fi colectate pentru ca apoi sa fie eliminate printr-un proces de incinerare ecologica.

Persoanele care vor aduce inhalatoarele spre colectare vor primi pentru fiecare inhalator o apa de gura, ira pentru trei inhalatoare o cutie de Cetebe Immunity.

Inhalatoarele vor putea fi duse in 80 de farmacii Dona din Bucuresti.

“Suntem incantati sa sprijinim primul proiect de acest tip care vine atat in beneficiul mediului inconjurator, cat si al pacientilor cu boli respiratorii, asa cum este astmul sau BPOC. Un astfel de proiect ne ajuta si pe noi, medicii pneumologi, pentru ca un mediu mai sanatos, mai putin poluat reprezinta un element esential in prevenirea si tratarea bolilor”, a declarat Florin Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Efectul poluant al inhalatoarelor nedepozitate corect

La nivel mondial, inhalatoarele produc 5.2 milioane tone de emisii de bioxid de carbon. In Romania, s-ar elimina peste 11.000 tone de bioxid de carbon intr-un an daca fiecare persoana ar aduce intr-un loc prestabilit inhalatoarele folosite.

Substantele eliminate in atmosfera produc efectul de sera.

Programul de colectare a inhalatoarelor este organizat de GlaxoSmithKline, cu sprijinul Societatii Romane de Pneumologie, al Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, al Ministerului Sanatatii, al Colegiului Farmacistilor si al Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”. Inhalatoarele vor fi colectate de farmaciile Dona.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: