Prof. dr. Bogdan Ovidiu Popescu, noul presedinte al SNR

15/05/2017

Prof. dr. Bogdan Ovidiu Popescu, noul presedinte al SNR

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/prof-dr-bogdan-ovidiu-popescu-noul-presedinte-al-snr/

Prof. dr. Bogdan Ovidiu Popescu, prorector al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, este noul presedinte al Societatii de Neurologie (SNR) din Romania.

Potrivit unui comunicat de presa, SNR a organizat la Bucuresti, in perioada 10 – 13 mai, al XV-lea Congres al sau, avand ca teme principale tulburarile cognitive si comportamentale in bolile neurologice, neuro-oncologia si bolile musculare.

Cu aceasta ocazie, mandatul de presedinte, cu o durata de 4 ani, a fost incredintat lui Bogdan Ovidiu Popescu de la UMF “Carol Davila”, seful Clinicii de Neurologie a Spitalului Clinic Colentina, membru fondator al SNR si fost secretar general al acestui for, in perioada 2001 – 2013.

“Votul acordat de catre colegii mei, aproape in unanimitate, ma onoreaza si ma obliga. Sunt norocos pentru ca preiau conducerea unei organizatii puternice, la dezvoltarea careia au participat cu toata robustetea atat Prof. Dr. Ovidiu Bajenaru, primul presedinte al SNR, in prezent presedinte de onoare ad-vitam, cat si Prof. Dr. Dafin Muresanu, presedintele care mi-a precedat”, a declarat prof.dr. Bogdan O. Popescu la preluarea mandatului.

El a mai tinut sa precizeze ca va continua dezvoltarea societatii in echipa, atat cu fostii presedinti, cat si cu toti colegii implicati in variatele grupuri de lucru ale SNR.

Prof. Dr. Bogdan Ovidiu Popescu a absolvit doua doctorate, primul la U.M.F. ‘Carol Davila’ in anul 2001, cu distinctia ‘summa cum laudae’, despre moartea celulara in tesutul nervos, si al doilea la Institutul Karolinska din Stockholm, Suedia, despre mecanismele patogenice ale bolii Alzheimer.

De-a lungul profesiei, a publicat peste 100 de lucrari stiintifice, majoritatea privind mecanismele bolilor neurodegenerative, neuroplasticitatii si neuroregenerarii.

De asemenea, a primit premiul “Victor Babes” al Academiei Romane in 2007 si premiul ‘Fundatia Brain Networking’ al Academiei de Stiinte Medicale in 2014.

Din anul 2016 detine functia de Prorector — Cooperare Europeana si Internationala la U.M.F. ‘Carol Davila’ din Bucuresti, iar din acest an a devenit membru corespondent al Academiei de Stiinte Medicale din Romania.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: