Prof.Dr. Adrian Streinu Cercel: “Se poate face un sistem de sanatate in doi ani de zile”

10/08/2011

Prof.Dr. Adrian Streinu Cercel: “Se poate face un sistem de sanatate in doi ani de zile”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/prof-dr-adrian-streinu-cercel-se-poate-face-un-sistem-de-sanatate-in-doi-ani-de-zile/

Managerul Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals” din capitala considera ca viitorul ministru va trebui sa aiba acceptul tuturor partidelor politice. “Fara decizie politica nu se poate face un sistem sanitar. Este nevoie de avizul tuturor partidelor politice ca sa nu se mai intample sa vina un alt ministru, guvern care sa schimbe legislatia de dinainte, sa schimbe tot. Noi daca ne putem lauda cu ceva este cu instabilitatea legislativa”, a afirmat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii.

Un exemplu dat de acesta este cel legat de Contractul Cadru, care se schimba de la an la an. La nivel la Contract-Cadru, in fiecare an acesta se schimba pentru ca nu sunt suficienti bani. Pentru un manager, daca se schimba indicatorii din Contractul Cadru, asta inseamna enorm, pentru ca se schimba constructia bugetara.
In acest mod, este afectat pacientul”, a mai spus prof. dr. Adrian Streinu Cercel. Reformarea sistemului pare sa fie in opinia managerului de la “Matei Bals” destul de usoara.

“Nu zic ca nu se poate face, pentru ca se pot face lucruri si se poate face un sistem de sanatate in doi ani de zile. Daca nu se doreste, atunci nimeni nu va putea sa faca absolut nimic. Dar daca se doreste, lucrurile au sansa de succes. Noi stim ce necesar de personal avem, care sunt categoriile noastre de pacienti. Aceste lucruri trebuie scrise pe o foaie de hartie si sa spunem ca un sistem de sanatate poate fi facut asa”, a precizat acesta. In ceea ce priveste preluarea functiei de ministru al Sanatatii, Adrian Streinu Cercel a afirmat ca “aceasta problema va fi indelung negociata”. “Nefiind inscris intr-un partid politic, sunt pe post de tehnocrat”, a completat secretarul de stat in MS.

Autor:Oana Ciornia
Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: