Produse biocide neconforme utilizate in zeci de spitale din tara

19/03/2019

Produse biocide neconforme utilizate in zeci de spitale din tara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/produse-biocide-neconforme-utilizate-in-zeci-de-spitale-din-tara/

Produsele biocide neconforme ce au facut obiectul unor perchezitii marti dimineata, in urma carora politistii au deschis dosar penal, au fost utilizate in peste 30 de spitale din tara.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca dupa ce s-au constatat nereguli la anumite biocide, ‘cu actiune fungica, nu pentru bacterii’, s-a dispus retragerea acestora si Ministerul Sanatatii a depus o plangere.

Potrivit ministrului, pacientii din acele spitale nu au fost in pericol, relateaza Agerpres.

Continut educational:

Firmele aflate in vizorul anchetatorilor au primit si amenzi in valoare de 35.000 de lei, iar cand reprezentantii Ministerului Sanatatii au incercat sa-i contacteze pe administratori, acestia nu au putut fi gasiti, a adaugat Pintea conform sursei citate.

Reamintim ca marti dimineata, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice au efectuat cinci perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov si Prahova la domiciliile unor persoane fizice si la sediile sociale si punctele de lucru ale unor societati comerciale ce produc, importa si comercializeaza produse biocide.

Etichete: produse biocide, dezinfectanti spitale, perchezitii, pintea

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Ce raspuns a oferit Ministerului Sanatatii la solicitarea de suplimentare a fondurilor alocate cabinetelor de medicina familiei

Accidentul vascular cerebral sever, cauza de mortalitatea precoce

Ministrul Sanatatii: Legea vaccinarii nu se refera la obligativitate

Neurochirurgi demisionari de la Colentina: Am ajuns in situatia de a refuza peste 60 de pacienti cu tumori cerebrale complexe

DSP Suceava are director nou