Producatorii europeni de medicamente: Din 2016 si pana acum, peste 600 de medicamente au fost retrase de pe piata

31/07/2017

Producatorii europeni de medicamente: Din 2016 si pana acum, peste 600 de medicamente au fost retrase de pe piata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/producatorii-europeni-de-medicamente-din-2016-si-pana-acum-peste-600-de-medicamente-au-fost-retrase-de-pe-piata/

Asociatia Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM) atrage atentia tuturor factorilor implicati asupra consecintelor lipsei unor medicamente din farmaciile din Romania, dupa ce peste 600 de medicamente au fost retrase de pe piata.

“Daca la inceputul lui 2015 numarul medicamentelor inregistrate in Romania depasea 6.000, pana in prezent un sfert dintre medicamente au fost retrase oficial de producatori. Numai din 2016 si pana acum, peste 600 de medicamente au fost retrase de pe piata, iar alte cateva sute au fost inregistrate cu notificare pentru retragere. In ultimele luni, numarul notificarilor de retragere de pe piata romaneasca a crescut considerabil, iar acest lucru va duce in perioada urmatoare la o criza fara precedent a medicamentelor, in special a celor pentru boli grave sau rare, acolo unde pacientii au nevoie imediata si neingradita de acces la tratament”, scrie intr-un comunicat de presa emis luni.

Potrivit sursei, ADEM mai sustine ca aceasta situatie se datoreaza deciziilor politice eronate ale reprezentantilor autoritatilor si anume cei care au stabilit politicile de preturi la medicamente.

“Acest model economic a fost folosit ca instrument politic de factorii de decizie, indiferent de guvern, prin promovarea ideii ca se urmareste scaderea pretului la medicamente si deci un acces mai facil al populatiei la acestea. Insa, acest model de calcul nesustenabil a dus la decizia producatorilor de retragere de pe piata romaneasca a sute de medicamente”, mai sustin reprezentantii ADEM in comunicatul mentionat.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: