Producatorii de medicamente generice saluta decizia lui Iohannis

13/01/2016

Producatorii de medicamente generice saluta decizia lui Iohannis

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/producatorii-de-medicamente-generice-saluta-decizia-lui-iohannis/

medicamente compensateAsociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR)  a emis un comunicat de presa prin care a salutat decizia președintelui Klaus Iohannis de a trimite la reexaminare legea care interzice publicitatea la medicamente.

“Este o decizie firească având în vedere că interzicerea publicității la medicamente în audio-vizual ar fi fost o supra-reglementare anticonstituțională și antieuropeană. Sperăm ca Parlamentul să ia, de această dată, decizia normală a respingerii acestui proiect, care nu poate fi aplicat în forma propusă”, afirmă președintele APMGR, Dragoș Damian, in comunicatul de presă.

De asemenea, producatorii de medicamente mai spun că proiectul de lege privind publicitatea la medicamente nu ar trebui să intre în vigoare în forma adoptată de Parlament întrucât “este anticonstituțională și încalcă dreptul la informare” al consumatorilor.

“Legea este anticoncurențială prin faptul că publicitatea este interzisă în anumite medii, dar rămâne neîngrădită în altele, cum ar fi publicitatea outdoor, presa scrisă sau social media”, susțin reprezentanții producătorilor de medicamente generice conform sursei citate.

In finalul comunicatului se mai precizeaza ca daca legea ar fi adoptata in forma actuala, aceasta ar avea și efecte anti-economice, din cauza pierderilor pe care le-ar înregistra agenții economici și statul.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: