Procesarea datelor cu caracter personal – Ghid pentru medicii de familie

29/05/2018

Procesarea datelor cu caracter personal – Ghid pentru medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/procesarea-datelor-cu-caracter-personal-ghid-pentru-medicii-de-familie/


Dragi colegi,
SNMF va ofera, cu ajutorul colegilor din Brasov – Andrea Neculau, Claudia Ulieru si Mihai Mara, o propunere de metodologie in vederea implementarii regulamentului european pentru protectia datelor cu caracter personal. Documentul propus il oferim spre informare, aplicarea sa fiind optionala nu imperativa.

Din documentul transmis punctam pe scurt ce intra in obligatiile medicului de familie si ce nu :

OBLIGATII MF :
1.    Sa aiba consimtamantul scris al personalului ce lucreaza in unitatea medicala
2.    Sa aiba implementate masuri pentru protectia datelor inclusiv instruirea personalului angajat
3.    Sa informeze pacientii prin AFISARE la loc accesibil ca la nivelul  cabinetului sunt implementate masuri de protectie a datelor.

NU intra in OBLIGATIILE MF :
1.    Obtinerea unui acord scris al pacientului in vederea colectarii  datelor personale.
2.    Angajarea unui ofiter de date.

Descarcati Ghidul privind procesarea datelor cu caracter personal.

Cu colegialitate,
Biroul Executiv al SNMF

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Vasoc Costela Carmen says:

    Buna ziua,Sunt MF din jud. maramures.Doresc sa va intreb
    1. cum trebuie sa procedam, dpdv al GDPR,. cu documentele medicale solicitate de asistentii sociali pentru copiii institutionalizati aflati in asistenta maternala.Mai nou ni se cer trimestrial adeverinte din care sa rezulte starea lor de sanatate…uneori pentru comisie sau pt. orientare scoalara,pentru reatestarea asistentilor maternali sau din diferite motive stiute de asistentii sociali.Nu ar trebui sa avem o solicitare scrisa de la DGASPC pentru eliberarea documentelor?.Au fost situatii in care s-a solicitat si fisa in original sau copie a fisei medicale a copilului.trebuie sa onoram toate solicitarile asistentilor maternali sau sociali
    2.este obligatoriu sa dam adeverinta cu APP in FIECARE AN medicului scolar sau prof. de educatie fizica? Fiecare elev are la începerea unui ciclu de invatamant adeverinta cu APP si aviz epidemiologie.Aceste documente nu trebuie sa ajunga in fisa medicala din cadrul cabinetului scolar?de ce nu este obligat medicul scolar sa tina cont de ele si sa nu ne ceare noua adev. cu APP in fiecare an?Evident schimarile sau aparitia unori boli va fi comunicata de medicul de familie dar nu si starea de sanatate.Unii MF dau adev .cu apt ,altii cu APP si clilinic sanatos,etc.Nu suntem unitari Cum ar trebui sa procedam legal? Dar TOTI LA FEL.va MULTUMESC.
    Costela Vasoc,MF

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: