Procentul cheltuielilor cu servicii spitalicesti, cel mai mare din Uniunea Europeana

09/12/2022
Procentul cheltuielilor cu servicii spitalicesti, cel mai mare din Uniunea Europeana

Procentul cheltuielilor cu servicii spitalicesti, cel mai mare din Uniunea Europeana

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/procentul-cheltuielilor-cu-servicii-spitalicesti-cel-mai-mare-din-uniunea-europeana/

Consilierul prezidential Diana Paun a pledat pentru o simbioza corecta intre sectorul privat si cel public de sanatate, astfel incat sa se asigure servicii medicale de calitate.

“Unicul obiectiv este cel al asigurarii serviciilor medicale de calitate. Un sistem de sanatate orientat catre nevoi trebuie sa se bazeze pe mecanisme flexibile, adaptabile, care sa incurajeze competitia corecta, eficienta si calitatea. (…) Sectorul privat trebuie privit ca o sursa importanta de ingrijire din sectorul de sanatate. Acesta a avut un rol semnificativ in promovarea si constientizarea importantei preventiei, un domeniu capital pentru dezvoltarea sistemului de sanatate prin accesul la servicii medicale si prin campanii de constientizare”, a a declarat Diana Paun, potrivit Agerpres.

Totodata, ea a subliniat ca finantarea publica este esentiala pentru asigurarea accesului echitabil la servicii de sanatate de inalta calitate.

“Realizarea acoperirii universale cu servicii medicale trebuie orientata catre asistenta medicala primara. In pofida eforturilor care s-au facut in Romania in ultimii ani pentru consolidarea acestui segment, din pacate procentul cheltuielilor cu servicii spitalicesti ramane foarte ridicat in tara noastra, fiind cel mai mare din Uniunea Europeana”, a adaugat Paun.

Consilierul prezidential a mentionat ca, atunci cand sistemului public i-a lipsit capacitatea de absorbtie a resurselor umane, sectorul medical privat a fost cel care reusit sa ofere atat salarii compensatorii, cat si programe de pregatire atractive care au determinat medicii sa ramana in tara si pe unii dintre ei chiar sa se intoarca.

Potrivit studiului “Impactul economic al segmentului de sanatate privat din Romania”, realizat de Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private, sistemul de sanatate din tara noastra se axeaza in principal pe componenta de vindecare in loc sa aloce o importanta sporita preventiei.

Etichete: servicii medicale, servicii spitalicesti, diana paun

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: