Probleme cu vaccinul antihepatic

10/05/2017

Probleme cu vaccinul antihepatic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/probleme-cu-vaccinul-antihepatic/

Florian Bodog, ministrul Sanatatii, a declarat ca sunt probleme privind vaccinul antihepatic destinat nou-nascutilor pentru ca nu exista niciun producator care sa il poata livra.

Demnitarul acuza fosta conducere a Ministerului Sanatatii ca nu a luat nicio masura de prevedere prin care sa se evite situatia actuala, in care mai multe judete au ramas fara stocuri de vaccin.

Potrivit Mediafax, el mai spune ca in Romania nu se cunoaste necesarul de vaccinuri pentru anul viitor si ca nu a existat o strategie a vaccinarilor si a achizitiilor de vaccinuri.

De asemenea, in privinta  Legii vaccinarii, aflata in dezbatere publica, ministrul precizat ca parintii care nu isi vaccineaza copiii risca sa fie acuzati de rele tratamente aplicate minorului in cazul in care acesta se imbolnaveste sau se dovedeste ca a transmis boala altei persoane.

Bodog a mai spus ca si-ar dori ca in noua lege sa existe sanctiuni si pentru echipa de la minister, in cazul in care apar situatii de lipsa a unor vaccinuri necesare imunizarii populatiei, mai scrie sursa citata.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Record de cazuri Covid, in Romania | Ludovic Orban: Sunt ingrijorat; facem o analiza foarte serioasa

Soft de post-procesare a investigatiei imagistice pentru evaluarea nodulilor pulmonari, la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara

Ministerul Sanatatii introduce inca 61 de medicamente noi in Canamed

Performanta in timp de pandemiei | Trei transplanturi renale in doua zile, la Iasi

Centru de Transfuzie inchis dupa ce 14 din 18 angajati au fost confirmati cu Covid-19