Probabilitate mare de infectate cu Omicron a persoanelor venite din Africa de Sud

02/12/2021

Probabilitate mare de infectate cu Omicron a persoanelor venite din Africa de Sud

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/probabilitate-mare-de-infectate-cu-omicron-a-persoanelor-venite-din-africa-de-sud/

Procesul de secventiere a genomului pentru tulpina Omicron se realizeaza in mai multe etape, pe parcursul mai multor zile.

In urma primelor teste, la doua dintre cele 3 persoane din Romania testate, care au sosit din Africa de Sud, exista o suspiciune inalta pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2, transmite Ministerul Sanatatii intr-o informare publica.

De altfel si ministrul Alexandru Rafila a precizat ca probabilitatea sa fie infectate cu varianta Omicron a virusului este una mare.

“Da, e vorba de debutul procedurii de secventiere care a aratat prezenta mai multor mutatii, ramane sa vedem la sfarsitul analizei, daca este vorba de tulpina Omicron sau de o alta, dar probabilitatea este mare, tocmai datorita faptului ca este o tulpina care prezinta multe mutatii”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.

Potrivit Ministerului Sanatatii, cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sanatate buna si se afla in izolare si monitorizare.

Etichete: omicron, varianta omicron coronavirus, alexandru rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: